Hıdırnebi'de İşgalci Var!

Hıdırnebi'de İşgalci Var!

Başkan Gümrükçüoğlu, kirasını ödemeyen işletmeciyi ağır biçimde eleştirdi

Başkan Gümrükçüoğlu, kirasını ödemeyen işletmeciyi ağır biçimde eleştirdi

Trabzon Büyükşehir belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Hıdırnebi Yaylakent’le ilgili kira bedelinin ödenmesiyle ilgili konu görüşülürken, meclis üyelerinin işletmeciyle ilgili sorularına muhatap olunca ağır eleştirilerde bulundu. Hıdırnebi Yaylakent’i kiralayan işletmecinin işgalci durumunda olduğunu belirten Gümrükçüoğlu, “Bütün hukuki yollar kullanılmakta. Mesela Hıdırnebi. Orada işgalci olan ve bize göre haksız hareket eden bir kiracı var. Biz de bütün hukuki haklarımızı kullanarak tahliyesi için mücadele veriyoruz.” dedi. Ak Partili Üyeden Ak Partili Adaya Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında ödenek aktarımı ile ilgili Plan Bütçe Komisyonu’nda gelen konunun müzakeresinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na yaylakentlerin kiralarından kalan 200 bin TL borcun ödenmesi hususu mecliste tartışma yarattı.

AK Parti Tonya Belediye Meclis Üyesi Hasan Tonya, yaylakentlerin kiralarının akıbetini sorunca,  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Hıdırnebi Yaylakent’te işgalci durumda bir işletmeci olduğunu belirterek, “Bütün hukuki yollar kullanılmakta. Mesela Hıdırnebi. Orada işgalci olan ve bize göre haksız hareket eden bir kiracı var. Biz de bütün hukuki haklarımızı kullanarak tahliyesi için mücadele veriyoruz.  Biz belediye olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na gereği olan kiradan kaynaklı ödemeleri yapmaktayız. Maalesef bu tarzda belediyecilik içinde parasını ödemeyen kiracılarla uğraşı, bir sıkıntı ve sürmekte.  Belediyeler burada halk adına hareket etmekte. Alacağı kiralar vatandaşa hizmet için kullanılmaktadır. Bu nedenle vatandaşlık bilinci olan herkesi hassas davranmaya, halkın hizmetinde kullanılacak kiraların ödenmesi konusunda duyarlı olunmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

TONYA’YA İMADA BULUNDU ‘BİZ OLMAZ DEDİK SEN OLUR DEDİN’

Gümrükçüoğlu’nun bu açıklaması üzerine Plan Bütçe Komisyonu Başkanı İsmail Hakkı Küçükali, “Şu anda o yaylakentlerin kiralarının akıbetini soran meclis üyemiz Hasan Tonya’nın dikkatini çekmek isterim. Biz aynı bölgede iki yaylakent olmaz dediğimizde Hasan Bey konuya itiraz etti. Biz orada iki yaylakent olmaz, işlemez dediğimizde, itiraz ederek olur demişti.” diye konuştu.

TONYA BU KEZ YAYLAKENTİN İLK SAHİBİNE VERDİ VERİŞTİRDİ

Bu açıklama üzerine meclis üyesi Hasan Tonya yeniden söz alarak, “Evet o zaman turizm yatırımları artsın diye yapılsın dedik. Ama orayı alan ilk kişi, öyle dalavereler çevirdi ki, bizi öylesine borçlandırdı ki? Oraya harcadığının kat kat fazlasını aldı. Ama dalaverelerle aldığı, dalavere ile gelir elde ettiği için bugün Allah ona yedirmedi, her şeyi aldı elinden” ifadeleriyle Hıdırnebi Yaylakent’in eski kiracısını isim vermeden eleştirdi.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU TELEFERİK ÖNERDİ

 

Başkan Gümrükçüoğlu ise Hıdırnebi’deki tesisin yenilenmesi, Akçatepe’deki Sivriburun’la entegre edilerek bölgeye güzel bir teleferik yapılması ile o bölgenin canlanabileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kültür Sanat