Hıdırnebi Şenlendi

Hıdırnebi Şenlendi

Akçaabat Belediyesi tarafından bu yıl 27.si düzenlenen Uluslar Arası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali’nin ilk ayağı olan Hıdırnebi Şenlikleri bugün gerçekleştirildi.

Akçaabat Belediyesi tarafından bu yıl 27.si düzenlenen Uluslar Arası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali’nin ilk ayağı olan Hıdırnebi Şenlikleri bugün  gerçekleştirildi.

hidirnebi-(5).jpg

27. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali, bugün Hıdırnebi şenliği ile başladı. Akçaabat’ta her yıl geleneksel olarak yapılan ve bu yıl 27.si düzenlenen  Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali kapsamında Hıdırnebi Yaylasında şenlik yapıldı. Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce organize edilen yayla şenliğinde yöresel kıyafetlerini giyen vatandaşlar, yöresel sanatçıların seslendirdiği türküler ile büyük horon halkaları kurarak uzun süre horon oynadı.

hidirnebi-(20).jpg

Düzenlenen  programa Akçaabat  Kaymakamı Soner Şenel , Akçaabat Kaymakamı Şefik Türkmen, İlçe Jandarma Komutanı Beşir Acar, İlçe Emniyet  Müdürü Mehmet  Hacıhasanoğlu Akçaabat belediye Başkan yardımcıları Osman Parlayan , Cevat Birinci , Akçaabat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Engin Uzun, İlçe Sağlık Müdürü Alper Kalkışım, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Nezir çok sayıda davetli vatandaş katıldı.

hidirnebi-(9).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler