Hey Akçaabat Uyan Bakalım

Hey Akçaabat Uyan Bakalım

Hey Akçaabat Uyan Bakalım

Trabzon’a kurulması sık sık gündemde olan 2. devlet üniversitesinin Akçaabat’ta kurulması için yoğun çaba harcayan ve bunda belirli bir aşama da kaydeden merhum Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur’un yaptığı çalışmaları takip eden kalmayınca, kurulacak üniversitenin başka ilçelere kayma olasılığı da hayalden gerçeğe dönmeye başladı.

Beşikdüzü atakta

Beşikdüzü Anadolu Lisesi’nin 80 dönümlük arazisinin üniversite kurulması şartıyla devrinin Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün de olumlu görüşüyle Ankara’ya kadar ulaşması Akçaabat için tehlike çanlarının çalmaya başlamasına neden oldu.

Ölü toprağı serildi

Cumur’un ölümünün ardından planlanan birçok yatırımın iptal edildiği, bazı devlet kurumlarının ise ilçe dışarısına taşındığı Akçaabat’ta, özellikle iktidar partisinin yöneticilerinin üzerlerine ölü toprağı serilmiş gibi bir görüntü sergilemeleri Akçaabat’ı her geçen gün biraz daha arka plana atarken, kamuoyu baskısının olmaması ise ilçemizin ayıbı olarak nitelendiriliyor.

Sesimiz gür çıkmıyor

Bazı sivil toplum kuruluşlarının cılız ses çıkarmalarının haricinde Akçaabatlı vatandaşların baskı oluşturacak herhangi bir eylem içerisine girmemeleri, ilçemizin alacağı birçok yatırımı da hayal kılarken; Fatih Eğitim Fakültesi’nin bulunduğu ve eski tekel binasının atıl vaziyette beklediği ilçemizi üniversiteden de edecek gibi görünüyor.

Her alanda geriliyoruz

İlçemiz Akçaabat, sadece üniversite değil neredeyse her alanda sahipsiz kalırken, ilçeyle ilgili hiçbir projenin olmaması, var olan projelerin bile takip edilmemesi Akçaabatlıyım diyen herkesi bir kez daha düşünmeye sev etmesi gerekiyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler