Herkesin ikinci adayı

 

Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesinde yine Akçaabat’ta geçtiğimiz dönemde yaşananlar tekrar etti.

AKP’de başlayan aday adaylık süreciyle birlikte birçok kişi demokrasinin verdiği güçle (!) birlikte aday adaylığı başvurularını yaptı.

Şüphesiz bu isimlerin içinde belediye başkan adayı gösterilebileceği olasılığını düşünen ve samimi bir şekilde bu işe adım atan da var, siyasetle bir alâkası olmayıp ya da adaylık ihtimaline kendisi bile inanmadığı hâlde “millet adaylıkta görsün” niyetiyle de aday adaylığı başvurusunda bulunan da var.

AKP Genel Merkezinin aldığı karar gereği mevcut belediye başkanları aday adaylığı başvurusunda bulunamıyor. O nedenle Başkan Şefik Türkmen’in aday adaylık başvurusu yok. Ancak biliniyor ki Başkan Türkmen yeni dönemde de görevini sürdürmek gayesini Genel Merkeze iletmiştir. Görevini sürdürme isteğindeki en önemli arka plan, Akçaabat’ta hayata geçirmeye çalıştığı projeleri…

Başkan Türkmen’in devraldığı belediye vaktiyle büyük sorunlar taşıyordu. Bu sorunların en önemlisi belediyenin kurum kimliği sorunuydu. Bu sorunu çözmek uzun sürdü.

Sözün özü Akçaabat geçtiğimiz son dönem ve gelecek dönem önemli projelerin icra edileceği ilçe oldu ve süreç gelecek dönemde de sürecek. Bilhassa turizme yönelik atılan adımlar, Akçaabat’ı önemli bir merkez hâline getirmeyi hedefliyor.

Şu ayrıntı unutulmamalıdır: Turizm adımlarının en önemli destekçisi ve kuvveti Akçaabat’ın geçmişten bu yana sürdürdüğü kültür ve sanat faaliyetleridir. İlçedeki turizm rastgele oluşmuş değildir. Kültürel bir maziye sahip Akçaabat, belediyenin öncülüğünde çok önemli kültür/sanat faaliyetlerine imza atmıştır.

Turizmde gelecek dönemin önemli projeleri daha rafta beklemektedir. Bunlarla birlikte rafta bekleyen diğer projeler Başkan Türkmen’in adaylık düşüncesinin temelidir.

İlçede önemli eksikler vardır ancak bu eksikler ortak akılla mutlaka çözülecektir. Ortak akla dair verilen en önemli mesaj Akçaabat Kent Konseyinin kurulmasıdır. Türkmen bu mesajı geç vermiş ancak net bir şekilde vermiştir. Gelecek dönem kim başkan olursa olsun Konseye biçilen hedef gereği mutlaka ortak akıldan yana durmak zorundadır.

Neticeye ve yazının başlığına gelirsek…

Tüm aday adaylarına şu soru sorulsa: Siz aday gösterilmeseniz, kimin adaylığını uygun görürsünüz. Bütün aday adayları Şefik Türkmen diyecektir.

AKP cephesinde, geçtiğimiz dönemin bir benzerini yaşıyoruz. Mühim olan muhalefetin atacağı adımlardır ama öğrendiğimiz bilgilere göre orada da büyük bir “çuvallama” mevcut. Böyle giderse Akçaabat’ta muhalefetin esamesi okunmayacaktır!

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum