Hep Birlikte Atlatacağız

Hep Birlikte Atlatacağız

Hep Birlikte Atlatacağız

Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle kendilerine yapılan talebin arttığını belirterek, talepleri karşılamada yaşanan sıkıntının sebebinin kendileri olmadığını belirtti.

Bulut, verdikleri kredinin faiz oranında herhangi bir değişiklik olmadığını da belirterek, bu konuda hükümete minnettar olduklarını da kaydetti.

"Son zamanlarda ki dış etkenler, piyasalardaki döviz dalgalanmaları, banka faizlerinin aşırı yükselmesi nedeni ile esnaf kredilerine talepler artmıştır. Bizim programımızı da etkilemiştir. Kredi taleplerinde haliyle yaşanan gecikmeler kooperatifimizden kaynaklanan bir sorun değildir. Bu sorunları da asgariye indirmeye çalışıyoruz. Bize müracaat eden sorunu olmayan iş yerinde işi için kullanacak olan krediyi esnafımıza vermek için bütün gayretimizi göstermekteyiz. 05 faiz ile kredi veriyoruz Hükümetimize minnettarız. Yıllar öncesi bir hatırlayalım. Devlet her şeye rağmen esnafımızı destekliyor" dedi.

Bilgi Kirliliği Var

Bulut açıklamasında "Bazı arkadaşlarımız bankalarla bizi karıştırıyor. Bugün bankalarda en düşük 2.70 faiz oranı ile kredi verilmekte. Biraz sabretmeyi öğreneceğiz. Piyasada bilgi kirliliği dolaşıyor. Kooperatif esnaf kredileri açıktır. Faiz oranlarında şu ana kadar herhangi bir değişiklik olmamıştır. Bu konuda desteğini esirgemeyen başta devletimiz olmak üzere herkese esnafım adına teşekkür ediyorum. Değişmeyecek anlamına da gelmez. Böyle bedava parayı kim nasıl karşılayacak. Bu zor günlerde milli menfaatlerimizi daha ön plana çıkarıp birbirimize sımsıkı sarılmalıyız. Kılıçla alınan bu vatanı parayla kimseye vermeyiz. Bütün kurumları sağ duyulu olmaya çağırıyorum. Piyasalardaki bu psikolojik algıyı hep birlikte kırmalıyız.önce vatan gerisi teferruattır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler