Hamam İlgisi Sürüyor

Hamam İlgisi Sürüyor

Hamam İlgisi Sürüyor

Mülkiyeti Akçaabat Belediyesi’ne ait olan ve Akçaabat İnönü Caddesi Belediye Camii yanında bulunan Sebat Hamamı’na vatandaşların ilgisi sürüyor.

Akçaabat merkezinde bulunan ve son dönemde yenilerek yeniden hizmete kokulan Sebat Hamamı’na vatandaşların ilgisi devam ediyor.  Haftanın 6 günü erkek müşterilere hizmet veren Sebat Hamamı, Cumartesi günleri ise bayanlara hizmet veriyor.

 

Hamamın Faydaları;

 

Hamamda sıcak hava ve buharın etkisi ile vücudunuzda gözenekleri dolduran tüm kirler yumuşar. Yapılan kese ile tüm gözenekler açılır. Böylece hem cildiniz ölü deriden arınır hem de daha fazla oksijen alır.

Kültürümüzde çok önemli bir yere sahip olan hamam günümüzde yoğun bir şekilde etkisi sürmese de halen devam etmekte. Hamamlara genellikle keyfi amaç için gidilse de aslında hamamın sağlığa ilişkin birçok faydası bulunuyor.

Tarihten bu günümüzde var olan  hamam bugün geleneksel ve modern olarak yine kültürümüzde yer almaya devam ediyor. Keyfi amaçla kullanılmasını bir kenara bırakırsak sağlığa sayısız faydaları bulunur.

-Hamamda ki sıcaklığın etkisiyle vücutta serotonin ve endorfin adı verilen mutluluk hormonları salgılanır. Bu durum sayesinde beden dinlenir ve zihin açılır.

-Hamamın en önemli yararlarından bir tanesi ise ölü deriyi vücuttan atmasıdır. Cildimizde ki ölü deriyi atarak yeni deriye kavuşmayı sağlar.

- Kilo vermek isteyenler için büyük fayda sağlar. Hamama giderek buhar sıcaklığı sayesinde yağ yakımı hızlandırılabilir.

- Hamam stresin giderilmesinde oldukça etkilidir. Sinirli ve gergin zamanlarda hamama giderek bedeninizi rahatlatabilirsiniz.

- Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.

 

-Kan dolaşımını ve bedenin metabolik aktivitesini arttırır.

 

- Kas gerginliklerini ve ağrıları giderir kısıtlı eklemleri açar.

 

- Soğuk, astım ya da alerjik hastalıklardan dolayı oluşan sinüs tıkanıklıklarını azaltır.

 

- Hamamda yapılan kese ve köpük masajlarıyla detoks etkisi sağlanarak bedeni toksinlerden arındırmış oluruz.

sebat-hamami.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler