Halk Eğitim'den THM Konseri

Halk Eğitim'den THM Konseri

Mayıs ayı sonuna doğru konser vermeyi planlayan Akçaabat Halk Eğitimi Merkezi'nin bünyesinde oluşturulan THM Korosu çalışmalarına sürdürüyor.

 

Akçaabat Halk Eğitimi Merkezi'nin bünyesinde oluşturulan Türk Halk Müziği Korosu çalışmalarına sürdürüyor. Ocak ayında Koro Şefi olarak görevlendirilen Erdal Yılmaz'ın nezaretinde çalışmalarını sıkı bir şekilde sürdüren koro, ilk konserini Mayıs ayında vermeyi planlıyor.

Çalışmaları hakkında bir açıklama yapan koro şefi Erdal yılmaz, geleneksel müziğimizi öncelikle Akçaabatlılar'a, daha sonra da geniş kitlelere duyurmayı hedeflediklerini belirterek, “Unutulmaya yüz tutan unsurları gün yüzüne çıkarmayı amaçlıyoruz.” dedi. Yılmaz, şunları söyledi: “Birçok müzik türü var ancak kaynağını, doğuşunu, doğuş şeklini halkın yaşantısından, doğumdan ölüme kadar almış olan Türk Halk Müziği yaşayışımızın bir şeklidir. Böyle bir ayrıcalığı var. Bizim de amacımız bu ayrıcalıkları kitlelere tanıtmak, hissettirmek, tattırmak.”

Akçaabat Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hüseyin Ayvaz da gerekli tüm desteği verdiklerini ifade ettiği Türk Halk müziği Korosu'nun, bir fark yaratacağına inandığını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat