Halk Eğitim Kurslarına Ziyaret

Halk Eğitim Kurslarına Ziyaret

Halk Eğitim Kurslarına Ziyaret

Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner ŞENEL, eşi Hanımefendi Hatice ŞENEL ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ÜÇÜNCÜ Akçaabat Anaokulunda açılan Halk Eğitimi Merkezi kurslarını ziyaret etti.

Halk Eğitimi Merkezi tarafından Akçaabat Anaokulunda açılan Tezhip, Kadın Dış Giysileri Dikimi, Hafif Düzeyde Zihinsel Engelliler İçin Turistik Ve Hediyelik Eşya Yapımı ve Zihinsel Engelliler Özel Atletizm kurslarını ziyaret eden İlçe Kaymakamı Dr. Soner ŞENEL, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa TÜRKOĞLU ve kurs öğretmenlerinden kursların içeriği ve gidişatı hakkında bilgi aldı.

İlçe Kaymakamı Dr. Soner ŞENEL, özel eğitim kurslarını ziyareti esnasında özel eğitim alanına verilen önemin toplumların gelişmişlik düzeyinin bir göstergesi olduğunu, devletimizin de özel eğitim uygulamaları için elindeki her türlü imkanı seferber ettiğini söyledi. Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan bu kurslarla özellikle örgün eğitim çağı dışına çıkmış özel eğitim ihtiyacı olan bireylere hem farklı bilgi, beceri ve yeterlikler kazandırıldığını, hem de sosyalleşerek topluma uyumlarının kolaylaştırıldığını vurguladı.

Tezhip ve Kadın Dış Giysileri kurslarını da ziyaret eden İlçe Kaymakamı, buradaki kursiyerlerle de yakından ilgilenerek sohbet etti. Dr. Soner ŞENEL, ev hanımlarının bu kurslarla belli bilgi, beceri ve yeterlikleri kazandıklarını gördüğünü ve bundan da memnuniyet duyduğunu ifade etti. Ancak kazanılan bu bilgi, beceri ve yeterliklerin ekonomiye kazandırılabilmesi adına ortaya konulacak her türlü çabanın çok daha kıymetli olduğunu söyledi. Bu bağlamda basit manada ev tipi üretim şekliyle ortaya çıkarılacak ürünlerin internet üzerinden satışının yapılabileceği gibi, işletme bünyesinde yapılacak iktisadi faaliyetler şekliyle de hem ülke ekonomisine, hem de aile bütçesine katkı sağlamanın mümkün olduğunu ve bunların örneklerinin de çevremizde çokça bulunduğunu belirtti.

1-073.jpg2-073.jpg3-052.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler