Haksız Kazanç Takipte

Haksız Kazanç Takipte

EGM) haksız ekonomik kazanç sağlayanlara yönelik bir mücadele başlattı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), haksız ekonomik kazanç sağlayanlara yönelik bir mücadele başlattı. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı tarafından yürütülen mücadele doğrultusunda  ‘Suç Geliri ile Mücadele Büro Amirliği’ kurulması talep edildi. İçişleri Bakanlığı’nın oluruyla haksız kazançla etkin ve verimli bir şekilde mücadele yapılması için büro kurulmasına karar kılındı. Mücadeleye ilk olarak Trabzon ve birkaç ilden başlandı.

HAKSIZ KAZANÇLA MÜCADELE İÇİN

TRABZON Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde ‘Suç Geliri ile Mücadele Büro Amirliği’ kuruldu. Yeni kurulan büro, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) gibi görev yapacak ve haksız kazanç sağlayanlara yönelik etkin bir mücadele sürdürecek. Trabzon’da 30 Kasım 2015 tarihi itibarıyla çalışmalara başlayan Suç Geliri ile Mücadele Büro Amirliği görevine ise Komiser Yardımcısı Muhammet Kürşat Ural’ın getirildiği öğrenildi.  Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), haksız ekonomik kazanç sağlayanlara yönelik bir mücadele başlattı. Aylarca süren çalışma sonucunda bakanlık oluruyla kurulan yeni büro MASAK gibi çalışacak.

MÜCADELE 81 KENTTE BAŞLADI

Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye'de son yıllarda haksız kazanç sağlayanlara yönelik artan operasyonlara destek sağlamak amacıyla asayiş daire başkanlığında bünyesinde yaptığı çalışmayı tamamladı. Aylarca yapılan çalışmalar sonucunda hazırlanan raporlar İçişleri Bakanlığı'na ulaştırıldı ve Asayiş Daire Başkanlığı bünyesinde ‘Suç Geliri ile Mücadele Büro Amirliği' kurulması talep edildi. İçişleri Bakanlığı'nın oluruyla haksız kazançla etkin ve verimli bir şekilde mücadele yapılması için büro kurulmasına karar kılındı. Mücadeleye Trabzon’dan başlandı.

BÜRO, MASAK GİBİ ÇALIŞACAK

 İllerdeki emniyet müdürlüğü asayiş şubesine bağlanan büro, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) gibi görev yapacak ve haksız kazanç sağlayanlara yönelik etkin bir mücadele sürdürecek. 30 Kasım 2015 tarihi itibarıyla çalışmalara başlayan Suç Geliri ile Mücadele Büro Amirliği görevine ise rütbeli personelin getirilmesi kararlaştırıldı.

YENİ BÜRONUN GÖREVLERİ BELİRLENDİ 

Suç Geliri ile Mücadele Büro Amirliği'nin görevleri de belirlendi. Suç gelirinin elde edilmesi ve aklanmasına yönelik çalışma yapacak olan ekipler, mali suçlar şube müdürlüğü ile zaman zaman da ortaklaşa çalışacağı belirtildi. Planlı operasyonlar sonucunda kirli para kazananlar adalet önüne çıkarılacak ve suçtan elde edilen gelire de el koyma işlemi yapılacağı öğrenildi. Trabzon’da 30 Kasım 2015 tarihi itibarıyla çalışmalara başlayan Suç Geliri ile Mücadele Büro Amirliği görevine ise Komiser Yardımcısı Muhammet Kürşat Ural’ın getirildiği öğrenildi.  

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler