Hafta Sonu Yasakları Kalkacak Mı?

Hafta Sonu Yasakları Kalkacak Mı?

Hafta Sonu Yasakları Kalkacak Mı?

Korona salgınında günlük vaka sayısı 30 binlere çıkınca hafta içi 21:00 ile 05:00 saatleri arasında hafta sonları ise tam gün sokağa çıkma yasağı getirilmişti.

Yasaklar sonrasında vaka sayısındaki düşüş nedeniyle sokağa çıkma yasağının kademeli olarak kaldırılması gündeme geldi. Bugünkü Kabine toplantısından sokağa çıkma yasağının gevşetilmesi kararı çıkması bekleniyor.

Bu yılın ilk kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak. Yapılacak olan toplantı gündemleri arasında da alınan koronavirüs kısıtlamalarının vaka sayılarında ki düşüşü ve kısıtlama kararlarının bölgesel alanda esnetme planları üzerinde görüşülecek.

Toplantıda öncelikle koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbir kararlarının değerlendirilmesi beklenirken, önümüzdeki günlerde atılacak adımlar masaya yatırılacak. Bu kapsamda, sokağa çıkma kısıtlamalarının vaka sayısına etkisi, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere büyük şehirlerdeki son durum, yerli aşı çalışmaları tüm yönleriyle ele alınacak.

Kontrollü esnetme olabilir

Aşılamanın başlamasıyla hafta içi sokağa çıkma kısıtlamaları ve hafta sonu yasakları dahil olmak üzere lokal bazda kontrollü/kademeli şekilde esnetme adımlarının atılabileceği de tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler