Haçkalı Baba Büyüyor

Haçkalı Baba Büyüyor

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesinde Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nde Artroskopik tedavi dönemi başladı.

 

 

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Ortopedi servisine alınan artroskopi cihazıyla eklem hastalıklarında kameralı sistemle ameliyat ve tedaviler başladı.

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Ortopedi servisinde görevli ortopedi ve travmatoloji uzmanı doktorlar Op. Dr. Sebahattin Ertürk ve  Op. Dr. Tuğrul Günal dizlerinden şikâyetçi olan ilk hastalarına Artroskopi cihazıyla tedavi etmeye başladılar.

Op. Dr. Tuğrul Günal, artroskopi cihazının eklemi ilgilendiren hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılan minimal bir cerrahi yöntem olduğunu söyledi.

artroskopi cihazı hakkında bilgi veren Op. Dr. Günal, artroskopi ile, açık cerrahi sırasında ulaşılamayan bölgelerin görüntülenebildiği için, daha eksiksiz bir inceleme olanağı olduğunu belirterek, “eklem içerisini gözlemek için, 0.5 cm'lik deliklerden artroskopinin optik sistemi eklemin içerisine sokulur. Skop denilen optik sistemin ucuna takılan bir kamera ile monitörden bütün eklem içi görülür. Eklem içerisindeki görüntüler 6–10 kez büyütüldüğü için eklemin içindeki bütün yapıların çok detaylı bir muayenesi mümkündür. Bu çerçevede açık cerrahi tedavi yöntemlerde gereken büyük kesiler yapılmadan, 0.5 cm'lik deliklerden girerek  minimal ve çok küçük kesilerden eklemlerin içerisi gözlenir ve eklem kıkırdağı, menisküler, bağlar, eklemi döşeyen zarın hastalıkları, eklemi ilgilendiren kırık ve çıkıkları, tedavi edilebilir” dedi.

Ayrıca Artroskopi tedavisi yararının ameliyattan sonra görüldüğünü söyleyen Op. Dr. Günal, eklem açılmadığı için fizik tedavi ve rehabilitasyona daha erken başlandığını ve tedavilerin daha rahat yapıldığını belirterek  “Artroskopik cerrahi, çok küçük kesilerden yapıldığı için, normal dokulara en az zarar veren yöntemdir. Hastaların ameliyat sonrası ağrısı, açık cerrahi girişimlere göre çok daha azdır. Böylelikle hasta daha çabuk iyileşir, aktif yaşamına daha erken döner. Özellikle sporcuların spora erken dönebilmeleri büyük avantajdır. Enfeksiyon gibi sorunlar daha nadir görülür. Bütün bu nedenlerden dolayı, artroskopik cerrahi sonrası iyileşme süresi daha kısa ve iyileşme süresi daha rahattır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.