Hacıoğlu'ndan Sert Açıklamalar

Hacıoğlu'ndan Sert Açıklamalar

Hacıoğlu'ndan Sert Açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu,parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla hükümete yüklendi.

       Ülkenin geldiği durumda terörün gündelik bir hal aldığını ifade eden Hacıoğlu “Ülke ve millet olarak zor günler yaşamaktayız. Terör olayları günlük yaşamımızın bir parçası haline geldi.Kahraman silahlı kuvvetlerimizin teröre karşı mücadelesini cani gönülden destekliyoruz. Bu uğurda gazilere şifa şehit olanlara rahmet ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyoruz. Sahipsiz olan memleketin batması haktır. Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır. Bu ilkeyle yürütmüş olduğumuz kutlu mücadelemizde Muaffak olunacağından hiç kuşkumuz yoktur. Yeterki siyasi hesaplarla bu kutlu mücadeleye gölge düşürmesin. Kan üzerinden vatan toprağı üzerinden siyaset mevki ve makam pazarlığı yapılmasın” dedi.

 

     Hacıoğlu Akçaabat Belediyesi’nin hukuk kararlarını uygulamadığını belirterek “ Hukuk bir devletin temel direğidir. Hukuku hakim kumladan demokratik bir devlet kurmak, var olan bir devleti yaşatmak mümkün değildir. Hukuk ülkemizde şahsi ve siyasi emeller uğruna kullanılmaya baskı altına alınmaya sırf bu gayelerle yok sayılmaya baypas edilmeye çalışılmaktadır. Adalet mülkün temelidir. Öyleyse devletin bekasını isteyen herkesin hukuka ve adalete saygılı olması bir zarurettir.Hukuku yok sayan uygulamaların bir örneği  ilçemizde yaşanmaktadır.Akçaabat Belediyesinin almış olduğu bedelsiz kamulaştırma kararı mahkemece iptal olmuştur. Ancak Belediye  kararın uygulanması yerine vatandaşları mağdur eden uygulamalarına devam etmektedir.Yanındaki parsele bedel verilirken diğerini bedelsiz kamulaştırmaya çalışmanın akla vicdana ve hukuka uyar yanı yoktur” dedi.

chp-akcaabat-002.jpg

Yaylacık’taki kavakta meydana gelen ölümlerin sıradanlaştığını belirten İlçe başkanı Musa Hacıoğlu “Samsun Sarp arasında transit yol yapılmalıdır. Yerleşim alanlarının tamamen dışında sahilden 10 kilometre içeriden inşa edilecek bu transit yolun acilen gündeme alınıp projelendirilmesini talep ediyoruz. Yol ile diğer bir sorun ise Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi kavşağı.Bu kavşakta meydana gelen kazalar sıradan kabul edilmeye başlandı.Can ve mal güvenliğimiz açısından bu kavşağın acilen iyileştirilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Hacıoğlu açıklamasında“ Bugün toplumumuz siyasetçilerin ara vermeyen bombardımanları altında yorgun ve gergin durumdayız. Verilen beyanatların ekseriyetinde kaba kırıcı aşağılayıcı ve dışlayıcı üslup kullanılmaktadır. Hangi makam ve kişiden gelirse gelsin böyle üslubu kabul etmiyor reddediyoruz. Üslup kavgaları sorunların kamuoyu tarafından doğru bir şekilde algılanmasına imkan vermemektedir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin istismar edildiği gerçeğine herkesi davet ediyoruz. Çocuklar ve gençler barınma sorunu yaşıyorlar. Bu sorunları çözmek iddiasıyla faaliyet gösteren kurum veya kuruluşlarda çöreklenmiş kişilerce mağdur ediliyorlar. Türk yargısının faillere gerekli cezayı vereceğinden eminiz. Tarikat ve cemaatlerin devlet ve hükümet yetkililerince nasıl yüceltildiğini gördük. Bu yapıların elinde bulunan gençlerin fikir ve vicdan hürriyetlerine zincir vurulmaktadır. Devlet gençlerine  ilkokul çağından başlayıp üniversiteyi bitirene kadar her türlü ihtiyacını aracısız ve eksiksiz karşılamalıdır”. Şeklinde konuştu.

 

 Akçaabat’a yapılması planlanan üniversitenin yerinin belli olmadığın ifade eden Hacıoğlu açıklamasını şöyle tamamladı “ Basında yer alan haberlerden ve ilçemizde pür telaş asılan afişlerden anlaşıldığı üzere yapılması düşünülen bu üniversitenin nereye yapılacağına ilişkin net karar yoktur.  Kapsamı kapasitesi yeri ve adı belirsizdir. Bu üniversite hayal değilse de hayalet üniversitedir. Sayın vekiller bu saatten sonra yapmanız gereken, her hususta KTÜ ile yarışacak hatta onu geride bırakacak bir üniversite kurmaktır”.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Siyaset