Hacıoğlu Eleştridi

Hacıoğlu Eleştridi

Hacıoğlu Eleştridi

Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu, bir basın açıklaması yaptı.

Hacıoğlu'nun basın açıklaması;

Geçtiğimiz hafta AKP Genel Başkanı Sayın Erdoğan partisinin il kongresine katılmak üzere ilimize gelmişti. Çatılarda keskin nişancılar, yol kenarlarında asker ve polisler, havada helikopterler ve denizde savaş gemilerinden oluşan bir ordu Trabzon’da koruma görevini icra ettiler…. Devletin ve belediyelerin tüm olanakları kongre için seferber edildi… Tüm kurumlar beklentilerini sıraladı…

Sonuç ne oldu: Basından izliyoruz ki ikinci devlet üniversitesi için sayın Cumhur Başkanına teşekkür mesajı yağıyor…

Biraz düzeltelim isterseniz, Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’a Cumhurbaşkanı olarak değil AKP Genel Başkanı olarak gelmiştir…

2. Devlet üniversitesi konusunda ise, daha önce de defalarca söz verilmiş ve teşekkürler edilmiştir. Öyle ki bu üniversite müjdesini, bir seçim ve bir referandum kampanyasında kullanan kişiler bugün hala aynı hususta teşekkür mesajları yayınlamaktadırlar…

Değerli hemşerilerim, bir kazma vurmadan, taş üstüne taş koymadan sadece gazete ilanlarına ve pankartlara malzeme bu üniversite olayından sizlerin de artık sıkıldığınızı düşünüyoruz.

Bizden başka, “kardeşim hep söz veriyorsunuz artık icraat istiyoruz” diyecek kimse yok mudur? En azından bu üniversitenin yeri hakkında bilgimiz olması gerekmiyor mu?

Sayın AKP yetkilileri, Tayyip bey, bu müjdeyi daha önce de vermemiş miydi? O zaman inanmamış mıydınız? Nasıl oluyor da aynı konuda tekrarlanan vaadi, topluma muştulayabiliyorsunuz?

?Sivil toplum örgütlerimiz adına gazete de yayınlanan basın açıklamasını da acı bir tebessümle okuduk…

Sivil toplum doğası gereği biraz muhalif olmalıdır. Ancak muhalif olmanın vatan haini olmakla eşdeğer tutulduğu bu ortamda bizim sivil toplum kurumlarımızın açıklamalarının da fazla naif ve mahçup bir mahiyette olmasını bu duruma yoruyoruz.İktidar partisini üzmemek gayesiyle yazılmış, ama biraz da kendi içinde çelişik bir açıklama yapmış başkanlarımız. Şöyle ki: aynı açıklamada hem sayın bakanın Trabzon’un tüm sorunlarıyla yakından ilgilendiği vurgulanmış; hem de iki tane kavşağın bile yıllar önce söz verilmesine rağmen yapılmadığı ifade edilmiştir… Bir başka yönüyle bu açıklamalar toplumda nasıl bir baskı ve oto-sansür geliştiğinin de gösteresidir.

Kimsenin aklına, her soruna koşan ama iki kavşağı bile yaptıramayan bakan olur mu diye sormak gelmiyor mu?

Sayın bakanın Trabzon’a kazandırdığı eserler nelerdir sahi? Evet, içişleri bakanının Trabzonlu olması bu şehir için manevi bir hazdır… Evet, önceki AKP hükümetleri döneminde terörle mücadelede nasıl son derece yanlış politikalar yapılmışsa bu dönem terörle mücadelede çok doğru adımlar atan bakanımıza bu hususta teşekkür ediyoruz. Ancak İçişleri Bakanının Trabzon’a kazandırdığı nedir?

Sayın Erdoğan Trabzon’da söylediğimiz gibi yine bildik cümlelerle 2019 da iktidar istemiş ama iş sağlayacak, istihdam yaratacak hiçbir bir yatırım vaat etmemiştir.

Sayın Erdoğan’ın tek yeni ifadesi eskiden 1 milyon TL olan tuvalet ücretinin artık 1 TL olmasından ibarettir…Ancak tuvalet ücretinden 6 sıfırı atarken yatırımlar bahsinde bu 6 sıfırı yerine iade etmesini nasıl ifade edebileceğimizi bilmiyoruz. Doların 4, Euro’nun 5, Benzinin 6 TL’ye yükseldiği bu başarılı (!) performansı da göz önüne alıp, eksik kalmaması adına biz de tuvalet ücretinin 1 TL olması için yapmış olduğu çalışmalardan dolayı sayın yetkililere silsilesi ile teşekkür eder, ülkemize ve Trabzon'umuza hayırlı olmasını temenni ederiz.

Son bir cümle de belediye başkanlarımızın gerçekleştirdiği değerlendirme toplantılarına edelim: Sayın başkanlar; topluma danışma ve hesap verme çalışmalarınızın bir göz boyamadan ibaret olduğu aşikardır. Kanuni zorunluluk olmasına rağmen, içinde toplumun her kademesini barındıran kent konseylerini kurmayanlar sizlersiniz. Bugün yaptığınız toplantıların 2019 seçimlerine yönelik adımlar olduğunu görmeyen bilmeyen mi var sanıyorsunuz…

Her şeyin güzel olduğu, insanların mutlu olduğu yarınlar için umutta vardır çare de vardır. O umut Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıyla halka sunulacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler