
Zehra Ebe Marifeti
Akçaabatlı Zehra Ebe, gittiği 9 ayrı doktorun “doğum yapamazsın” dediği kadınların çocuk sahibi olmalarını sağlıyor.
Akçaabatlı Zehra Ebe, gittiği 9 ayrı doktorun “doğum yapamazsın” demesinin ardından doğal ilaçlarla kendisini tedavi eden ve 4 çocuk sahibi yapan ebesinden öğrendiği metotla 45 yıldır kendi durumunda olan kadınların çocuk sahibi olmalarını sağlıyor.
17 yıllık evliliği boyunca çocuk yapabilmek için her yolu deneyen, tüp bebek için 6 kez gerekli tüm yolları deneyen ancak herhangi bir sonuç alamayan ve doktorlarının “çocuk sahibi olamazsın” söylemleriyle yıkılan Çarşıbaşılı Semra Kaya, Zehra Ebe sayesinde çocuğunu kucağına alabilmek için gün saymaya başladı.
Zehra Güner'in Orta Mahalle'deki evinde görüştüğümüz Semra Kaya, Zehra Ebe'nin 4-5 aylık tedavisinin ardından “menopoza girdiği endişesi” ile gittiği doktorundan “hamilesin” sözlerini duyduğunda dünyaların kendisinin olduğunu belirterek, “Ben önce Allah'a, sonra da Zehra Abla'ya inandım ve güvendim. Bunun da karşı-lığını aldım.” dedi.
4 aylık hamile olduğunu belirleyen doktoru Şafak Hatırnaz'ın bile hamile kaldığına inanmakta zorluk çektiğini ifade eden Kaya, “Allah bu hazzı çocuğu olmayan tüm kadınlara da tattırsın” diyerek dua etti.
Zehra Ebe ise tamamen doğal olan ve formülünü sadece kendisini bildiği ilaçlarla 45 yıldır doktorların “çocuğun olmaz” dediği kadınları çocuk sahibi yaptığını belirterek, “Bu konuda tek bir boşum bile yok” diyerek, yap-tığı ilaçların garantisinden endişesi olmadığını dile getirdi.
Kendisinin de çocuğu olmamanın acı-sını uzun bir müddet yaşadığını, gittiği 9 doktordan da “rahmin yok, bu nedenle çocuğun olmaz” şeklinde cevap alarak dünyasının karardığını anlatan Zehra Ebe, bir gece rüyasına giren ihtiyar bir kadının daha sonra evine gelerek kendisine 3 aylık bir tedavi uyguladığını ve bu arada da ilaçların yapımını kendisine öğrettiğini belirtti. Uyguladığı tedavinin ardından 4 çocuk sahibi olduğunu söyleyen Zehra Ebe, gelininin de 3 çocuğunun yine kendi yaptığı ilaçlarla dünyaya geldiğini söyledi.
Namaz kılarken seccadede ölen ebesinden öğrendiği ilaçlarla tedavi ettiği kadınlardan her hamilelik haberini duyduğunda kendini kuş olup Kâbe'ye uçmuş gibi hissettiğini de sözlerine ekleyen Zehra Ebe, ilaçlarının hiçbir yan etkisinin olmadığını da kaydetti.
Zehra Ebe, bu işi herhangi bir ticarî kaygı ile yapmadığını ve çocuk özlemiyle yanan kadınları belirli bir tarifeye tabi tutmadığına da özellikle vurgu yaparak, tedavi ettiği hastalardan sadece hediye kabul ettiğini ifade etti. Zehra Ebe, “Onlardan aldığım hayır dualar bana yeter. Onların çocuklarını kendi çocuklarımdan bile ayrı tutmuyorum.” dedi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.