Zehirlenerek Öldürüldüler

Zehirlenerek Öldürüldüler

Yaylacık Mahallesine 5 yavru ve 2 büyük köpeğin kimliği belirsiz kişilerse zehirlenerek katledilmesi tepki topladı

İlçemiz Yaylacık mahallesindeçok sayıda hayvan katledildi. Hayvanların katledilmesine tepki gösteren Trabzon Hayvanları Koruma Derneği (TRHAYKO) kurucularından  Dr. Tarkan Kalaycıoğlu, “bunu yapan insan olamaz” diyerek tepki gösterdi.

Yaylacık Mahallesine 5 yavru ve 2 büyük köpek kimliği belirsiz kişilerse zehirlenerek katledilmesi tepki topladı.

 TRHAYKO Derneği kurucularından ve aynı mahallede ikamet eden Dr Tarkan Kalaycıoğlu, hayvanların eziyet katledildiğini, bunu yapanların cezalandırılması gerektiğini belirtti. Kalaycıoğlu “ “hayvanlar bir saat can çekişerek öldüler.Elimizden hiçbir şey gelmedi, kurtaramadık yavruları.Bunları yapanlar  başka  bir gezegenden gelmiş olmalı , zira bir insan eğer insan ise bunu yapamaz.Gitsin insanlıklarını sorgulasınlar. Korkarım bunu yapanlar bir insanı da gözünü kırpmadan bu şekilde katledebilir” dedi.

 

Resmi kurumların sokak hayvanları için gerekli tedbirleri alması gerektiğini de ifade eden Kalaycıoğlu “Bunu kimin  yaptığını bilmiyorum. Eğer bunu resmi kurumlar yapıyor ise ortaçağında gerisinde bir anlayışıyla yönetildiğimizi üzülerek söylemek zorundayım. Okula giden çocukların önünde bu köpeklerin can çekişerek ölmesi bu çocukların gelişimi açısından çok vahim bir durum ortaya çıkartır.en azından bu işi yapacaksalar bile böyle sokak ortasında değil, toplayıp götürüp kimsenin görmeyeceği bir yerde yapsınlar” dedi.

 

Kalaycıoğlu, birkaç yıl önce benzer şekilde bir çok hayvanın itlaf edildiğini ve kendisinin 2 köpeğini kaybettiğini bir köpeğinide Veteriner hekime götürmek suretiyle son anda hayatta tutmayı başardığını belirterek resmi kurumların sokak havyaları için gerekli önlemleri almasını istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler