Zam Geri Alındı

Zam Geri Alındı

Zam Geri Alındı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ,yılbaşından itibaren otobüsler ve dolmuşlara yapılması planlanan zammın durdurulmasına karar verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, taraflarla görüşerek ortak bir mutabakat sağlarken taşımacılıkta ana gider olan motorin fiyatlarında yaşanan düşüş nedeniyle zammın durdurulduğunu kaydetti.

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası, yükselen akaryakıt fiyatları nedeniyle taşımacılık ücretlerine zam yapılması için Ağustos ayında Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar odasına (TESOB)başvuruda bulunmuş, bu talebi haklı gören TESOB da UKOME’ye müracaat ederek zam talebini iletmişti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Merkezi (UKOME)Kasım ayında gerçekleştirdiği toplantıda, özel halk otobüsler ve belediye otobüslerinin taşımacılık fiyatlarının yeniden belirlenmesine, şehir içi dolmuş ücretlerinin 1,75 TL ‘den 2 TL ‘ye yükseltilmesine, bu zammın 1 Ocak 2015’ten itibaren uygulanmasına karar vermişti.UKOME’nin zam talebini uygun gördüğü Kasım ayında ki toplantının ardından akaryakıt fiyatlarının sürekli gerilemesi üzerine yeniden durum değerlendirmesi yapıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesinde dün gerçekleştirilen UKOME toplantısında; taşımacılıkta ana gider olan motorin fiyatlarında ki düşüş nedeniyle, Ağustos ayındaki talebe istinaden Kasım ayında alınan UKOME kararı konusunda taraflarla yapılan görüşmeler neticesinde zammın durdurulmasına karar verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler