Zaferin 100. Yılı

Zaferin 100. Yılı

Akçaabat Atatürk Parkı’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıl dönümü dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi.

Düzenlenen programa; Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, Akçaabat protokolünün mensupları, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, Muhtarlar, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 

Tören, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in, Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Astsubay Çavuş Furkan Çavuşoğlu yaptı. Tören, Akçaabat Anadolu Lisesi öğrencilerinden İhsan Asaf Erdoğan ‘Otuz Ağustos’Jandarma Uzman Çavuş Nuh Baz  ise ‘Zafer Bayramı’ adlı şiirleri seslendirmeleriyle devam etti. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı, Akçaabat Belediyesi Erkek Folklor ekibinin gösterisi ile sona erdi. Çelenk sunma törenin ardından Akçaabat Kaymakamı ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, kaymakamlık makamında tebrikatları kabul ettiler.

Vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik eden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “1919 yılında Samsun’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde başlatılan kurtuluş mücadelesi, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kesin ve kalıcı bir zafere ulaşmıştır. 30 Ağustos zaferiyle bu toprakların ezeli ve ebedi vatanımız olduğu tüm dünyaya bir kez daha ilan edilmiştir. Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun, şahlanışının, tarih sahnesine yeniden çıkışının ilanıdır. Türkiye’nin istiklal ve istikbal mücadelesi bugün de devam etmektedir. Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyorum. Bin yıldır bu vatanı korumak için hayatlarını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı, huzurlu ömürler diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.” dedi.

zafer-bayrami-kutlandi2.jpgzafer-bayrami-kutlandi3.jpgzafer-bayrami-kutlandi4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler