Yıldızlı’dan Vali’ye çağrı

Yıldızlı’dan Vali’ye çağrı

Yıldızlı Anadolu Lisesi’nin öğrencileri, elde ettikleri başarının okullarına gösterilecek ilgiyle de karşılık bulmasını istiyorlar.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre Akçaabat’ın en başarılı okulu olan Yıldızlı Anadolu Lisesi’nin öğrencileri, elde ettikleri başarının okullarına gösterilecek ilgiyle de karşılık bulmasını istiyorlar.

Anadolu Öğretmen Lisesi iken ülke genelinde yapılan yeni sınıflandırmada ismi Yıldızlı Anadolu Lisesi olan okulumuz, bir ortaokul ve bir anaokulu ile aynı binayı paylaşıyor olmaktan ötürü fiziki mekân sıkıntısı çekerken, okulun bahçesinin üzerinden geçen yüksek gerilim hattıyla da adeta “hayat pahasına” eğitim hizmetini sürdürüyor.

Okul bahçesinden geçen yüksek gerilim hattının bir planlama hatası olduğunun yetkililer tarafından ifade edildiği bir ortamda bu hattın hâlâ bir utanç abidesi olarak okul bahçesinde yer almasına tepki gösteren öğrenci velileri, bu direğin okul bahçesinin dışına çıkartılmasının çok kolay bir işlem olduğunu dile getirdiler.

Okul bahçesinin yanındaki yolun diğer yakasında müsait alanların bulunduğunu, bu alanda yapılacak kamulaştırma ile direğin bahçe dışına çıkartılmasının mümkün olduğu görüşünü savunan veliler, TEİAŞ yetkililerinin de direği yer gösterilmesi halinde buradan kaldırmaya hazır olduklarını ifade ettiklerini söylediler.

Konuya Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün eğilmesi halinde bu sıkıntılarının anında sona ereceğine inandıklarını belirten veliler, Vali Öz’den eğitimde yüzde 92’lik bir başarı sağlayan okullarının bu ilgiyi hak ettiğini de sözlerine eklediler.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler