Yıldızlı'da Bir Garip Dava

Yıldızlı'da Bir Garip Dava

Yıldızlı'da Bir Garip Dava

Akçaabat Yıldızlı mahallesinde bir sitenin mülk sahipleri sitenin yola cephe olan bir kısmının belediye tarafından kullanıldığını iddia ederek açtıkları davayı kazandı. Yaklaşık 40 kişin açtığı ve kazandığı dava sonrasında diğer mülk sahipleri de dava açmaya başlamasının ardından Akçaabat Belediyesi’de kaldırımı yol tarafına doğru genişleterek iş yerlerinin önündeki kaldırımları söktü.

TİSKİ SU BORUSUNU ALMAYINCA

Olay şöyle gelişti. 2005 Yılında tamamlanan sitenin çevre düzenlemesi için yapılan taş duvarlar TİSKİ’ye ait su boruları nedeniyle projede belirlenen yere yapılamadı. Bu nedenle sitenin yola cephe olan kısmında bir bölüm yola ve sitede bulunan işyerlerinin önünde kaldı. Bunun üzerine siteden yaklaşık 40 kişi kendilerine ait alanın kaldırım olarak kullanıldığını iddia ederek kamulaştırılması için Akçaabat Belediyesi aleyhine dava açtı. Davanın kazanılmasının ardından Akçaabat Belediyesi dava eden vatandaşlara kamulaştırma bedeli ödedi. Bunu duyan diğer site sakinlerinin de dava açmaları üzerine Akçaabat Belediyesi, daha çok dava açan iş yeri sahiplerinin kullandığı kaldırımları sökerek kaldırımı yola doğru genişletti.

Belediye, sitenin mülkünde bulunan alanı söküp öylece bırakınca ortaya ilginç görüntüler çıktı.

Belediyeden bir yetkili ise dava konusu için “Dava edilen alanı zaten oradaki işyerleri kullanıyor. Şimdi bizim söktüğümüz yeri oradaki işyerleri veya site düzenleyebilir. İlk dava için mahkemenin öngördüğü ödemeyi yaptık. Bunu duyan diğer kişiler de dava açmaya başladı. Biz de sitenin alanını terk ettik. Site kendi kısmını kullanabilir” dedi.

akcaabat-yildizlida-bir-garip-dava4.jpg

akcaabat-yildizlida-bir-garip-dava.jpg

akcaabat-yildizlida-bir-garip-dava3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler