Yıkım'dan Sonra Eleştiri

Yıkım'dan Sonra Eleştiri

Bak’tan Eleştiri “Akçaabat Hükümet Konağı’nın Gerçekte Ek Binaya İhtiyacı Var Mı?

Bak’tan Eleştiri “Akçaabat Hükümet Konağı’nın Gerçekte Ek Binaya İhtiyacı Var Mı?

 

Cumhuriyet Halk Partisi “CHP) Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Bak, Akçaabat’ta yıkım çalışması tamamlanan ve inşaatı başlayacak olan ek hükümet binası için eleştiride bulundu. Mustafa Bak Akçaabat Hükümet Konağı’nın Gerçekte Ek Binaya İhtiyacı Var Mı? Diye sordu.

 

Akçaabat Tapu ve Kadastro Müdürlüğü binasının boşaltılmasının ardından başlatılan yıkım çalışması tamamlandı. Kısa sürede tamamlanan yıkım sonrasında hafriyat kaldırma çalışması da büyük oranda bitirildi.

Yıkımı gerçekleştirilen Akçaabat Tapu ve Kadastro Müdürlüğü binasının yerine yapılacak olan yeni hükümet ek binası ile ilgili basın açıklamasında bulunan CHP Akçaabat ilçe başkanı Mustafa Bak, “Akçaabat Hükümet Konağı’nın gerçekte Ek Binaya ihtiyacı var mı? Şayet varsa çok kısa bir zaman önce 550 bin TL gibi bir para harcanarak onarılan bu binaya yapılan bu kadar masrafa yazık günah değil mi? Sözlerine şu şekilde devam etti.

AKÇAABAT HALKINA NEDEN KİMSE BİR ŞEY SORMUYOR? 

İlçe Başkanı Bak “Bilindiği gibi bundan yaklaşık 3 yıl önce ilçemiz şehir merkezinde bulunan eski Akçaabat Jandarma Komutanlığı hizmet binası Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 550 bin liralık harcama yapılarak Tapu Müdürlüğü olarak hizmet veren bina alınan bir kararla yıkılarak yerine Hükümet Konağı Ek Binası yapılması kararlaştırılmıştır. Buradan yetkililere sormak istiyorum; Hükümet Konağı’nın gerçekte Ek Binaya ihtiyacı var mı? Şayet varsa çok kısa bir zaman önce 550 bin TL gibi bir para harcanarak onarılan bu binaya yapılan bu kadar masrafa yazık günah değil mi? Akçaabat’ın bunca sorunu varken şehrin planlamasını yapanlar 3 yıl gibi bir zaman dilimini dahi öngöremiyor mu? Neden halen daha Yap-Yık mantığı ile halkın paraları çöpe atılmaktadır. Akçaabat 130 bin nüfuslu bir Turizm ve Kültür şehri olmasına rağmen, şehrin ihtiyacına göre planlama yapılırken neden Sivil Toplum Kuruluşlarının görüşü alınmıyor ve ortak akıl işletilmiyor. Bu kararları kimler nerede alıyor?  Akçaabat halkına neden kimse bir şey sormuyor?  Yıkılması gündemde olan eski devlet hastanesi ile birlikte Hükümet Konağı’nı da içine alacak şekilde buradaki alanın komple bir projeye tabi tutulmasını, Akçaabat’ta bina ihtiyacı olan kurumların bu alanda toplanabileceği gibi, bu alanın altının park yapılarak  Akçaabat’ın en büyük sorunlarından biri olan Park sorunun da bir nebze çözülebilme imkanı varken, neden hala geçici projelerle Akçaabat’a zaman kaybettiriliyor anlamış  değiliz.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler