Yaz Kur’an kursları başladı

Yaz Kur’an kursları başladı

Yaz Kur’an kursları başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur’an Kursları başladı.

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki öğrencilerin karne alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girmesinin ardından yaz Kur’an kursları başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen, 20 Haziran Pazartesi günü başlayan Kur’an kursları 9 hafta sürecek. Her yaş grubundan öğrenciler yaz Kur’an kurslarında eğitim-öğretim görecek. Diyanet İşleri Başkanlığı’nca gönderilen “Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları”ndaki şartları taşıyan kurslarda, ayrıca yaz döneminde 4-6 yaş sınıfları açılacak. Bu sınıflarda söz konusu uygulama esaslarındaki şartları taşıyan öğreticiler görev yapacak.

Bu yıl tema: Sevgi

Bu yıl eğitim-öğretim faaliyetlerinde “sevgi” teması belirlendi. Bu sebeple derslerin “sevgi” teması merkezli işlenmesine özen gösterilecek. Kur’an-ı Kerim dersi işlenirken Allah ve peygamber sevgisi gibi sevgi konulu ayetler mealleri ile birlikte okunacak ve dinimizim sevgi anlayışı çocuklara kazandırılmaya çalışılacak. İbadetlerin Allah’ın sevgisini kazanmak amacıyla yapıldığına vurgu yapılacak. Dinin sevgi anlayışının öğrencilere kazandırılması amacıyla drama, piyes gibi etkinlikler düzenlenecek.

İlk eğitim-öğretim döneminde kayıtlar 13-26 Haziran tarihleri arasında yapılacak. İlk kurs, 20 Haziran-15 Temmuz tarihinde son bulacak. İkinci dönem kayıtları 11-24 Temmuz’da olacak, 18 Temmuz-5 Ağustos’ta tarihleri arasında kurslar devam edecek. Üçüncü dönem kayıtları ise 01-14 Ağustos tarihleri arasında yaptırılabilecek. Kurslar, 26 Ağustos’ta bitecek.

Seminer düzenlendi

Öte yandan Akçaabat müftülüğü tarafından Yaz Kur’an Kursları’nda usta öğreticilik yapacak din görevlileri için Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde bir seminer düzenlendi. Seminerler bayan ve erkek kurs öğreticileri için ayrı ayrı gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler