Veliler Hafta Sonu Ter Döjtü

Veliler Hafta Sonu Ter Döjtü

Akçaabat İmam Hatip Ortaokulunda öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırma amacıyla başlatılan projelere bir yenisi eklendi.

Akçaabat İmam Hatip Ortaokulunda öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırma amacıyla başlatılan projelere bir yenisi eklendi. Veliler de bu projeye dahil edilerek evde okuma saatleri uygulamasına geçildi.

Öğrencilerin “hadi anne hadi baba sıra sende” sloganıyla velilere öğrenci gelişimleri adına kişisel gelişim kitabı dağıtılarak, velilerin de sınava girmeleri, onlarında unutmuş oldukları sınav psikolojisini hatırlamaları istendi. Bu kapsamda hafta sonu velilere Davut Can’ın kaleme aldığı “Başarı Evde Başlar” adlı kitaptan sınav yapıldı.  Veliler içerde ter dökerken öğrencilerin de dışarıda onları heyecanla beklemesi ve sınav bitiminde velilerin bu uygulamayı tekrar etmek istemeleri de ayrıca memnuniyet yarattı.

imam-hatip-okulu.jpg

 Konu ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Hakan Şentürk, “ Öğrencilerimiz için verilen eğitimde en büyük etkenlerden biriside velilerimizdir.  Veli eğitim-öğretim sürecinde ne kadar etkin olursa o kadar verimli bir eğitim-öğretim oluşacaktır. Velilerin etkin bir şekilde katılımı ve desteği ile öğrenci ve okul başarısını yükseltmektir. Okulun öğrenciye istenilen davranışları tek başına kazandırması olanaklı değildir. Kazanılan davranışların önemli bir kısmı da ailenin katkısı ile oluşuyor. Yine okulda öğrenciye kazandırılan bilgi, beceri ve davranışlar evde aileler tarafından desteklenip pekiştirilmez ise, kısa zamanda unutulur. Daha da önemlisi okul ve ev arasında önem verilen değerler, alışkanlıklar ile çocuğa davranış kazandırma yöntemi konusunda ayrıcalıklar var ise çocuğun okulda öğretilenleri kolayca öğrenmesi ve uygulamaya koyması çok güç olur. İşte bu ve benzeri birçok nedenden dolayı yönetici ve öğretmenler öğrencilerin ve okulun başarısını artırmak için ailelerin desteğine ihtiyaç duyarlar. Bu kapsamda velilerimize yönelik çalışmalarımız çeşitlendirilecek ve öğrencilerimizin başarısı da artacaktır. Şu an okulumuzda 362 öğrencimizde kitap okuma kapsamında dört ayrı kitap okumaktalar. Türkiye’de yapılan sınavların analizini yaptığımızda soruların hemen hemen hepsi okuduğunu anlamaya yönelik. Bunu göz önüne alırsak ilkokul ve ortaokulda kitap okuma alışkanlığını kazandırmalıyız. Hafta da bir ders saatini okuma saati olarak uyguluyoruz bu saatte okulun tüm çalışanları kitap okuyor. Bu uygulamayı evde de velilerimize yaymaya çalışıyoruz. Velilerimize yapmış olduğumuz sınavda ise yüksek bir başarı oranının çıkması da bizleri ayrıca memnun etti. Öğrencilerimizi ödüllendirdiğimiz gibi velilerimizi de okulumuzun yapacak olduğu ilk programda ödüllendireceğiz. Velilerimiz ödüllerini kendi öğrencilerinden alacaklar.” Dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler