Vatandaşları böyle kandırıyorlar

Vatandaşları böyle kandırıyorlar

Akçaabat’ta kaçak ve kalitesiz küçük ev aletleri satan va vatandaşları kandıran bir şebeke üyeleri gözaltına alındı.

Akçaabat’ta kaçak ve kalitesiz küçük ev aletleri satan bir şebeke üyeleri gözaltına alındı.

 

 

Akçaabat’ta kapı kapı dolaşarak küçük ev aletleri satan ve sattıkları malların karşılığında bilgisayar vereceklerini beyan ederek vatandaşların kandıran 8 kişi gözaltına alınarak savcılığa sevk edildi.

İstanbul’dan geldikleri öğrenilen şahısların, özellikle bayanları ve yaşlı kadınları hedef aldıkları kandırma yönteminde, değeri düşük olan malzemeleri vatandaşa bilgisayar vaat ederek yüksek fiyata sattıkları anlaşıldı. Bir vatandaşın şikayeti üzerine Akçaabat ilçe Jandarma komutanlığın bağlı ekiplerce göz altına alınan şahısların İstanbul plakalı araç ile satış yaptıkları ve verdikleri firma adreslerinin sahte olduğu anlaşıldı.

 Dolandırıcıların vatandaşları kandırma yöntemi ise şu şekilde işliyor. Önce değeri 15-20 TL olan bir ev aleti satışı yapılan kişiye “eğer 50 TL daha verirsen size bilgisayar vereceğiz. Bilgisayarı 2 gün sonra gelip size teslim edeceğiz” dedikleri öğrenildi.

 

Güvenlik kuvvetleri vatandaşları kapıdan satış yapan kişilere karşı dikkatli olmalarını isterken, şüphelendikleri durumlarda polis için 155, Jandarma için 156 numaralı telefona bilgi vermeleri gerektiğini belirtileri.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler