Vakıf Yönetimine Tam Destek

Vakıf Yönetimine Tam Destek

Akçaabatlılar Vakfı Yönetimine Güven Tam

AKÇAABATLILAR VAKFI SEÇİM YAPTI

Akçaabatlılar Yardım ve Dayanışma Vakfı 22. Olağan Genel Kurulu Vakıf Genel Merkezinde yapıldı.

Vakıf Merkezinde yapılan toplantıya Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar ve Bahar Ayvazoğlu, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Hüseyin Altıntepe, MHP Akçaabat İlçe Başkanı Adem Çelik, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, İş İnsanları, Vakıf üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Tek liste ile seçime gidilen genel kurulda mevcut başkan Yaşar Erbaşaran güven tazeledi. Toplantıya katılanların oybirliği ile yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri, denetleme kurulunun asil ve yedek üyeleri seçildi.

Genel Kurulda söz alan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim “ 1985 yılında kurulan Akçaabatlılar Yardım ve Dayanışma Vakfı, 37 yıldır faaliyetlerini sürdürürken özellikle son yıllarda Vakıf Senedinde belirtilen amaçlar doğrultusunda hizmetlerini yerine getirmektedir.

Vakıf kurulduğunda ben beş yaşındaydım. İlkokul ve lise yıllarında Akçaabatlılar Vakfı’nı duymamıştım. Üniversitede okurken sınıftaki arkadaşlarım geldikleri illerdeki veya ilçelerdeki vakıf ve derneklerden burs aldıklarını söylüyorlardı. Ben de sorup soruşturdum Akçaabat’ta böyle destek verebilecek bir vakıf veya dernek var mıdır diye. İşte o zaman Akçaabatlılar Vakfı’nı duymuştum ve o zaman bu vakfın eğitim temalı olması gerektiğini ve öğrencilere destek olması gerektiğini hayal etmiştim. 2000’li yıllarında başında kurduğum bu hayal bugün gerçekleşiyor.

Bugün Akçaabatlılar Vakfımız şehrimizin sosyal hayatına yaptığı katkıların yanı sıra, gençlerimize yönelik eğitim-öğretim faaliyetleriyle de (burs, tablet ve kırtasiye yardımı v.s) ciddi bir boşluğu dolduruyor.

Yapılan bu faaliyetlere destek veren tüm hayırsever vatandaşlarımıza buradan teşekkürü bir borç biliyorum.

Daha çok kişiye ulaşmak ve daha büyümek için ben değil biz duygusuyla hareket etmeliyiz. Bu çatı altında tek anlayışımız Akçaabat olmalıdır, Akçaabatlılık ruhu olmalıdır. Ülkemizin neresinde bir Akçaabatlı varsa ona ulaşmalıyız. Bir zincir halkası gibi birbirimize kenetlenerek genişlemeyiz. Aramıza nifak tohumu ekmek isteyenlere, zincirin halkalarını kırmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz.

Bu düşüncelerle sözlerime son verirken, kuruluşundan bu güne kadar Vakfımızın her kademesinde görev alan hemşehrilerime şahsım ve ilçem adına şükranlarımı sunuyorum. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, hastalarımıza acil şifa diliyorum.” Dedi.

Vakıf Başkanlığına yeniden seçilen Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran “ Vakıf olarak geçtiğimiz dönemde önemli işler yapmaya gayret gösterdik. Her gün bir ihtiyaçlı vatandaşa nasıl ulaşabiliriz bunu düşünüp bu yönde yol haritası belirledik. Sağlıktan eğitime, sosyal yardımdan ihtiyaca yönelik yardımlara kadar birçok vatandaşımıza destek sağladık. Her şeyin başı eğitimdir diyerek birinci yıl 110 ikinci yıl 240 öğrencimize burs desteği sağladık. Yardım ve sosyal faaliyetlerimizi arttırarak yolumuza devam edeceğiz. Öneri ve eleştirilere açığız. Akçaabatlılar Vakfı ailemizi nasıl genişletebiliriz bunun üzerinde durmalıyı. Ülkemizin neresinde olursa olsun Vakfımızın yaptığı işleri duyan veya bu işlerden haberdar olan hemşehrilerimiz bizlere destek oluyorlar. Bizlere destek veren başta Belediye Başkanımız Osman Nuri Ekim olmak üzere katkı sağlayan hayırsever iş insanlarına ve vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Vakfımızın kutlu misyonu ve kurumsal kimliği doğrultusunda faaliyetlerini artırarak devam ettireceğiz.” Dedi.

Vakıf Yönetim Kurulu Asıl ve Yedek Üyeleri Aşağıdaki Kişilerden oluştu.

YAŞAR ERBAŞARAN
ADNAN TOPSAKAL
H.BAKİ EYÜPOĞLU
TURHAN BEKTAŞOĞLU
RECEP ŞEN
İ.HAKKI UZUN
OKTAY SEVİM
YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER
BÜLENT CUMUR
RIZA ÖZER
BEKİR TOPAL
ADEM İNAN
ERDOĞAN NEZİROĞLU
ADNAN ÇELİK
HASAN YOL

akcaabatlilar-vakfi-kongre.jpgakcaabatlilar-vakfi-kongre2.jpgakcaabatlilar-vakfi-kongre3.jpgakcaabatlilar-vakfi-kongre5.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler