Vakfın Bütçesi 12 Milyon

Vakfın Bütçesi 12 Milyon

Vakıf Kongre Yaptı. Erbaşaran Güven Tazeledi.

Haber:Derviş ALTUNTAŞ

 

Akçaabatlılar Vakfının Olağan genel kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Akçaabat Erol Günaydın Konferans Salonu’nda gerçekleşen genel kurula, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Akçaabat belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Siyasi parti ilçe başkanları, STK temsilcileri ve üyeler ve vatandaşlar katıldı.

 

Divan Başkanlığını İsmail Topal’ın yaptığı genel kurulda, mevcut başkan Yaşar Erbaşaran yeniden başkanlığa geçildi.

Toplantıda konuşan Trabzon Büyükşehir Belediyesi genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Akçaabatlılar Vakfı’nın Akçaabat’ta bir ilki başlattığını Akçaabatlıları bir araya getirmede önemli bir görev üstlendiğini ifade etti. Genel Sekreter Üçüncü “Akçaabat’ın içinden yetişim, Akçaabat’ın değerleriyle harmanlamış birisi olarak, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter olarak sevdamız olan Akçaabat’ta ve Trabzon’a devletimize hizmet eden bir kardeşinizim. 2020 yılından beri Akçaabatlılar Vakfının çalışmalarına yakından şahit olmaya başladım. Yaşar Erbaşaran başkanımız ile  Akçaabatlılar Vakfı’nın yaptığı çalışmalara haberdar olmaya ve elimizden gelen yardımı yapmaya çalıştım. Bu ekip Akçaabat’ta Akçaabatlılar Vakfı’nın siyasi ayrım göstermeksizin Akçaabatlıların bir arada olabileceğini bizlere göstedi. Akçaabatlı olmak her zaman bir kez avantaj olarak görülüyordu. Şimdi Akçaabatlılar Vakfı’nınyaptığı çalışmaları ile tüm Akçaabatlıları ve Düzköylüleri bir araya toplamasında çok önemli bir görev üstlendiğini görüyoruz. Bu nedenle Vakıf başkanımız ve ekibine teşekkür ediyor başarılar diliyorum” dedi.

 

Akçaabat belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ise yaptığı konuşmada “Biliyorsunuz vakfımız 1985 yılında kuruldu ve kurulduğu günden bu yana hem ilçemize hemde ilçemiz dışındaki Akçaabatlı hemşerilerime hizmet etmektedir. Vakfımızın kurulduğu yıllardaki dönem koşulları ve şartlar dikkate alındığında kısıtlı imkânlarla yapılan çalışmalarla birlikte geçmiş yıllarda Vakfımız adını ulusal düzeyde

duyuramamıştı. Yıllar sonra gelinen noktada, özellikle 2020 yılında yapılan yeni yönetimle birlikte vakfımız hızlı bir şekilde kurumsal kimlik kazanmış ve yapmış olduğu yardım faaliyetleri ile adını

Ülkemiz geneline duyurmaya başlamıştır. Artık Akçaabatlılar Vakfını herkes biliyor ve tanıyor diyebiliriz. Vakfımızda çok güzel işler yapılıyor, Akçaabatlılar olarak bundan gurur duyuyoruz, göğsümüz kabarıyor. Bu güzel oluşumun oluşmasına vesile olan, bundan tam 39 yıl önceden bugünleri görebilen, vakfımızı kurulmasına vesile olan kurucularımızı buradan saygıyla anmak istiyorum. Onlara şöyle güçlü bir alkış olmak istiyorum. Çünkü onlar vakfımızın mimarlarıdır.

Düşünsenize Vakıf o zaman kurulmasaydı ve bugünlere gelmeseydi bu işler yapılamayacaktı,

bu birliktelik olmayacaktı, biz bugün bir araya gelip istişare edemeyecektik. O yüzden geçmişi analiz edip her yıl bir öncekinden daha güzel işler yapıp vakfımızın gücünü arttırıp, birlik ve beraberliği sağlayarak vakfımızı daha iyi yerlere taşımalıyız. Bu amaç için vakıf başkanımız, yönetici arkadaşlarımız, bizler, sivil toplum kuruluşlarımız, hayırsever insanlarımız herkes elinden geleni yapıyor. Vakfımız güven veren bir vakıf kimliği kazanarak herkes tarafından güvenilen bir kuruluş

haline gelmiştir.  Güvenmek önemlidir, güven vermek de önemlidir ama en önemlisi ise güveni boşa

çıkarmamaktır. İnşallah vakfımıza yüklenen sorumlulukların üstesinden hep birlikte geleceğiz.

Yeter ki birlik olalım, beraber olalım.  Bu vesileyle başta vakfımızın kurucuları olmak üzere, kurulduğu günden bu güne kadar  vakfımızda başkanlık veya yöneticilik yapanlara,  Şimdiki Başkanımız Yaşar Erbaşaran beye ve yönetimine, vakfımıza destek veren, emek harcayan herkese, Şahsım ve ilçem adına şükranlarımı sunuyor, yeni seçilecek olan yönetim kurulunun hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, toplantıda yaptığı konuşmada, destek olan herekse teşekkür etti. Başkan Erbaşaran “2020 yılından beri vakfımızın başındayız. Bu süre zarfında şehrimizin sosyal ve kültürel anlamda ihtiyaçlarına destek olmaya, Akçaabatlıların hayatlarına dokunmaya çalıştık. Burada birlikte geçirdiğimiz ve birlikte açtığımız başarıları kutladığımız toplantıdır. Şehrimizin gelişmesi ve insanlarımıza daha fazla dokunmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bu süreçte bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Vakfın çalışmaların oylanarak kabul edildiği genel kurulda 2022-2023 döneminde 8 Milyonluk bir bütçe oluşurken, gelecek dönem için ise vakfın bütçesi 12 milyon olarak belirlendi.

Yeni Yönetim Kurulu ise şu şekilde oluşturuldu.

Yaşar Erbaşaran

Adnan Topsakal

Hüseyin Baki Eyüpoğlu

Turhan Bektaşoğlu

Recep Şen

Bülent Cumur

Rıza Özer

akcaabatlilar-vakfi-kongres2.jpeg

akcaabatlilar-vakfi-ko0ngres-i-yonetim-kurulujpeg.jpeg
Akçaabatlılar Vakfı Yeni Yönetim Kurulu:Yaşar Erbaşaran, Adnan Topsakal, Hüseyin Baki Eyüpoğlu, Turhan Bektaşoğlu, Recep Şen, Bülent Cumur, Rıza Özer

akcaabatlilar-vakfi-ko0ngres.jpeg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler