Uzun Ailesinden başsağlı

Uzun Ailesinden başsağlı

Esma ve Yaşar Uzun çifti 5 gün önce Siirt’te çıktığı bir operasyon sırasında yaşamını kaybeden İsmail Bahar’ın ailesini ziyaret etti.

 5 ay önce oğulları Gökhan Uzun’un Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bölücü örgüt mensuplarının sınır karakoluna düzenlediği saldırıda şehit olmasıyla hayatlarının en büyük acısını yaşayan Esma ve Yaşar Uzun çifti 5 gün önce Siirt’te çıktığı bir operasyon sırasında yaşamını kaybeden İsmail Bahar’ın ailesini ziyaret ederek başsağlığında bulundu ve acısını paylaştı.
Çocuklarını 5 gün önce toprağa koyan Hamdiye ve Zekeriya Bahar çiftine bir kez daha başsağlığı dileğinde bulunan Uzun ailesi bundan sonra da görüşme kararı aldılar.
5 ay arayla aynı acıları yaşanan iki ailenin görüşmesinde Uzun ailesi terörün her eve aynı bir ateş bıraktığını ifade ederek, "Bizim acımızdan ancak çocuklarını kaybedenler anlar. Hiçbir acı evlat acısına benzemiyor. Bu kanın artık durmasını istiyoruz. Yeni canlar kaybolmasın. Yeni evlere acılar düşmesin. Bu şehitleri görünce içimden bir ağlama geliyor. Oğlumun şehit düştüğü karakola yeniden saldırı olduğu ve 15 askerin şehit olduğunu duyduğumda bir kez daha yıkıldım. Evde duramıyorum. Bağ bahçemiz var. Onlarla uğraşarak acımızı dindirmeye çalışıyoruz. Ama gelen yeni şehit haberleri ile acımız daha artıyor. Ama ne yapacağız. Evlat acısı hiçbir şeye benzemiyor. Benim anam 29 yıl önce hayatını kaybetmişti. Oğlumun acısının yarısı kadar yakmadı beni. Ama yapacak olduğumuz hiçbir şey yok. Alnında o yazılıydı, o oldu" dedi.
Bahar ailesi de kendi çocuklarının ölümüyle ilgili kendilerine net bir şey söylenmediğini ifade ederek, "Oğlumuzun intihar ettiğini söylüyorlar. Bizim oğlumuz intihar edecek bir kişi değildi. Bize bu konuda bir rapordan bahsediyorlar. Ama bu raporu bize göstermiyorlar. Hem evladımızın ölmesine üzülüyoruz. Hem de ortaya atılan bu iddialara üzülüyoruz. Acımız büyük" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler