Üçüncü Vekil Aday Adayı

Üçüncü Vekil Aday Adayı

Akçaabatlı Kaymakam Gürkan Üçüncü Vekil Aday Adayı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacağını açıkladığı 28. dönem milletvekilliği seçimlerinin YSK tarafından da ilan edilmesinin ardından siyasi kulisler hareketlenmeye başladı.
Her seçim döneminde olduğu gibi bu seçimlerde de gözlerin çevrildiği Adalet ve Kalkınma Partisi’nde aday adayları ortaya çıkmaya başladı. Bu isimlerden biri de Akçaabatlı bürokratlarımızdan Gürkan Üçüncü oldu.
Hopa Kaymakamı olarak görev yapan ve Deprem bölgesinde görevlendirilen Gürkan Üçüncü’nün buradaki görevini tamamlayarak Akçaabat’a geldiği ve nabız yokladığı öğrenildi. 
AK Parti’den Trabzon Milletvekili Aday adayı olarak Kaymakamlık görevinden istifa etmesi beklenen Gürkan Üçüncü’nün kısa süre içerisinde görevinden istifa ederek aday olacağı öğrenildi. 
Gürkan Üçüncü Kimdir?
Akçaabat Ambarcık mahallesinden olan Gürkan ÜÇÜNCÜ,  1988 Doğumludur.  İlköğrenimini Rize’de, lise öğrenimini Akçaabat Anadolu Lisesi’nde tamamlayan Üçüncü, Erciyes Üniversitesi İktisat bölümü ve Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümünü bitrdi.
Üçüncü, Vergi Denetim Kurulu Vergi Müfettiş Yardımcısı olarak görev yaparken,  103. Dönem Giresun Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliğine atandı.
Samsun İlkadım ve Denizli Serinhisar ilçelerinde Kaymakam Refikliği yapan Gürkan Üçüncü İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu’nda teftiş stajını tamamladı. Giresun Vali Yardımcılığı Vekilliği ile Giresun Dereli ve Çanakçı İlçelerinde Kaymakam Vekilliği yaptıktan sonra yurtdışı stajı için gönderilen Üçüncü, İngiltere Liverpool Üniversitesi’nde İngilizce dil eğitimi aldı.

103. Dönem Kaymakamlık Kursu’nu tamamlayıp İzmir Beydağ İlçesine atanan daha sonra Adana Aladağ Kaymakamı olarak görev yapan Gürkan Üçüncü, 2021/412 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İçişleri onayıyla 17/09/2021 tarihi itibariyle Hopa Kaymakamı görevine başlamıştır. 
 Kaymakam Üçüncü evli olup, İngilizce bilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Haberler