Türkiye Yüzyılında Yüzyılın Sergisi Açıldı

Türkiye Yüzyılında Yüzyılın Sergisi Açıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılı olması vesilesiyle Akçaabat Belediyesi tarafından ulusal düzeyde Resim Çalıştayı etkinliği organize edildi.

TÜRKİYE YÜZYILINDA YÜZYILIN SERGİSİ AÇILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılı olması vesilesiyle Akçaabat Belediyesi tarafından ulusal düzeyde Resim Çalıştayı etkinliği organize edildi.

Resim Çalıştayı etkinliğine Türkiye’nin çeşitli illerinden 15 resim sanatçısı katılarak eserlerini Akçaabatlı sanatseverlerle buluşturdular.

Akçaabat Belediyesi organizasyonunda düzenlenen etkinlik sonunda Türkiye Cumhuriyeti’ni anlatan 15 nadide eserin yer aldığı bir Resim Sergisi açıldı. Hamam Çimeni Çarşısında bulunan Akçaabat Belediyesi Sergi Salonu’nda açılan bu özel serginin açılışına Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve kıymetli eşleri Yasemin Ekim, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güngör, Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raif Kalyoncu, Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Usta, Siyasi Partilerin Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, ressamlar ve sanatseverler katıldı.

Resim Sergisi açılışında duygu ve düşüncelerini ifade eden Akçaabat belediye Başkanı Osman Nuri Ekim konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Yüzyılın sergisi olarak nitelendirebileceğimiz bu resim sergimizi anlamlı kılan en önemli özelliklerinden biri Türkiye’nin dört bir tarafındaki ressamların Cumhuriyet’in 100. Yılını anlatan eserler yapması diğeri ise sanatçıların bu eserleri bulundukları şehirlerde yapıp Belediyemizce düzenlenen Resim Çalıştayı etkinliğine göndermesidir. Bu sebeple muhteşem eserlerden oluşan Resim Çalıştayı etkinliğimiz, hem bölgemizde hem de ülkemizde ilk olma özelliği taşıyor. Kıymetli bir o kadar da anlamlı olan Cumhuriyet’imizin 100. Yıldönümü vesilesiyle özenle ve gayretle hazırlanan Resim Sergimizin ilkini, ünü coğrafi sınırları aşan Akçaabat’ımızda gerçekleştiriyoruz. İlerleyen zamanlarda ise çevre il ve ilçelerde hatta yurt dışında 100. Yıl Resim Sergimizi açmayı planlıyoruz. Kıymetli misafirler, Akçaabat’ımız ‘’Kültür Sanat ve Turizm Şehri’’ sloganı ile ülkemizde ve dünyada adından sıkça söz ettiriyor. Biz de bu sloganın altını dolduracak, hakkını verecek etkinlikler düzenlemeye gayret ediyoruz. Akçaabat Belediyesi olarak hem düzenlediğimiz organizasyonlarla ilklere imza atıyoruz hem de şehrimizin adına yaraşır şekilde kültür ve sanat hayatını canlı tutuyoruz. Kent yaşamında kalitenin, refahın ve mutluluğun arttırılmasında kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yadsınamaz derecede önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinç ve farkındalıkla Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Korolarının halka açık konserlerinden tiyatro günlerine, Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivalinden, çocuk şenliklerine, açık hava tiyatro gösterilerinden içeriği birbirinden farklı sergilere, konferans, söyleşi ve pek çok kültürel ve sanatsal kurslara kadar birçok etkinlikle Akçaabatlı hemşehrilerimizi kucaklıyoruz. Vatandaşımızı sanatın her alanı ile buluşturup kültür ve sanat yönü gelişmiş bir toplum inşa etmenin gayreti içerisindeyiz. Yılın dört mevsiminde on iki ay boyunca ilçemizde çeşitli sanatsal etkinlikleri halkımızın beğenisine sunmaya önem veriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılı olması vesilesiyle düzenlediğimiz 100. Yıl Resim Sergimize, Ankara, Bursa, Giresun, İstanbul, Kütahya ve Trabzon’dan katılan resim sanatçılarımıza ve organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sevgi, saygı, muhabbet ve selamlarımla…. “

Sanata ve sanatçıya verdiği destek ve değerden ötürü Akçaabat belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’e teşekkürlerini sunan Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raif Kalyoncu ise Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılında anlamı ve değeri oldukça büyük olan bir etkinliğe ve organizasyona Akçaabat’ın hem öncülük hem de ev sahipliği etmesinin verdiği haklı gururu yaşadığını belirtti.

Konuşmaların ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılı vesilesiyle hazırlanan Resim Sergisi, açılış programına katılanlar tarafından gezildi.

Resim Sergisi, Hamam Çimeni Çarşısında bulunan Akçaabat Belediyesi Sergi Salonu’nda bir hafta boyunca ziyarete açık olacaktır.

2.jpg

6.jpg

3.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler