TUBİTAK Gururumuz Başkanın Huzurunda

TUBİTAK Gururumuz Başkanın Huzurunda

Akçaabat Şehit Gökhan Uzun Fen Lisesi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in misafiri oldu.

Akçaabat Şehit Gökhan Uzun Fen Lisesi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in misafiri oldu.

Akçaabat Şehit Gökhan Uzun Fen Lisesi Okul Müdürü Ali Balta, Okul Aile Birliği Başkanı Sami Üçüncü, Akçaabat Projeler Birimi Yöneticisi Osman Düzenli ve okul öğrencisi, TUBİTAK Türkiye Üçüncüsü, İNSPO Uluslararası Bilim Yarışması birincisi Kağan İNAN Trabzon Ortahisar Belediye Başkanına konuk oldular.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin GENÇ, “Akçaabat’ın, okulunuzun başarılarını basından ve arkadaşlarımdan sürekli takip ediyorum. Bu başarılar beni çok mutlu ediyor. Amacımız bu başarıların devamını sağlamaktır. Projelerinizle bana gelmeniz beni ziyadesiyle mutlu etti. Gerek belediyemizin, gerekse bakanlık ve TUBİTAK’la ilişkiye geçip kesinlikle sizlere destek olacağım. Çünkü ülkemizin ihtiyaç duyduğu küçük bilim adamı burada ve ben bilimsel faaliyetlerini zevkle takip ediyorum.” dedi. Okul Müdürü Ali Balta, okullarında bu öğretim yılında “          Akıl Oyunları ve Akıl Oyunları Arge ” çalışmaları ve “Temel Elektronik Yazılım Eğitimi, Scratch Program Yazım Eğitimi, Arduino Eğitim Yazılımı” proje çalışmaları yaparak bireysel olarak ulaştıkları seviyeyi kurumsallaştırmaya çalıştıklarını, eğitim teknolojisi alanındaki tüm yenilikleri okullarına kazandırma telaşında olduklarından bahsetti.  

Ahmet Metin Genç’ e yeni projeleri hakkında bilgi veren Akçaabat Şehit Gökhan Uzun Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Kağan İnan, “Bu yıl çok ses getirecek bir insansı robot üzerinde çalışıyoruz. Bu robotta insanların makinelerle olan iletişimini daha da ileriye götürecek yenilikçi teknolojileri kullanıyoruz. Bu insansı robot konuştuğumuzu anlayan, öğrenen, öğrendiklerini kullanabilen, gördüklerini anlamlandırabilen ve en önemlisi beynimizin yaydığı dalgaları yani düşüncelerimizi okuyabilen bir modeldir. Yazılımı ve tasarımı bize ait olan bu robotun mekanik kısmı 3 boyutlu yazıcıda organik maddelerden üretiliyor. Yani hem akıllı hem çevreye duyarlı bir robot yapıyoruz. Ayrıca projelerimi gerçekleştirmemi sağlayan okul müdürüm Ali Balta’ya, Okul Aile Birliği Başkanım Sami Üçüncü’ye, sürekli yanımızda olan Osman Düzenli’ye, bizleri kabul ettiğiniz için siz değerli büyüğüme desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum.” diye belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler