TRÜ Akçaabat Birlikteliği

TRÜ Akçaabat Birlikteliği

Trabzon Üniversitesi (TRÜ) rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Akçaabat’a bir ziyaret gerçekleştirerek burada Akçaabatlılar Vakfı ve Akçaabat Kent Konseyi üyeleriyle bir araya geldi.

TRÜ- AKÇAABAT BİRLİKTELİĞİ

 

Trabzon Üniversitesi (TRÜ) rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Akçaabat’a bir ziyaret gerçekleştirerek burada Akçaabatlılar Vakfı ve Akçaabat Kent Konseyi üyeleriyle bir araya geldi.  Gerek Akçaabatlılar Vakfı gerekse Kent Konseyine yapılan ziyaretlerde, genel olarak Akçaabat ve Üniversite iş birliği konusunun görüşüldüğü öğrenildi. Toplantıda konsey ve vakıf üyelerinin, Trabzon Üniversitesi kapsamında Haçkalı baba Devlet Hastanesi ve yanındaki lojmanları da katarak burada bir tıp fakültesi açılması hususu ile Trabzon Üniversitesi bünyesinde arkeoloji bölümü kurulması gerekliliği Rektör Prof. Dr. Aşıkkutlu’ya ilettikleri öğrenilirken Trabzon’un medeniyetler şehri, tarih kokan bir şehir olduğu ve arkeoloji çalışmalarının bilimsel anlamda yapılması gerektiği aktarıldı. Türkiye’de hatta dünyada sayılı üniversiteler arasında Trabzon Üniversitesinin de adını duymak istediklerini ifade eden üyeler, sivil toplum kuruluşu olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını da açıkladılar. Rektör Aşıkkutlu’nun da iş birliğine hazır olduğu ve hep birlikte üniversiteyi marka haline getirelim temennisinde bulunduğu kaydedildi.

Rektör Aşıkkutlu, toplantılar sonrası Akçaabat Kent Konseyi Yürütme kurulu üyeleri ile birlikte Akçaabat Belediyesi tarafından açılan MÖ 2000-MS 2021 adlı sergiyi ziyaret etti.

akcaabat-kent-konseyi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler