Trafo Merkezi Yükseliyor

Trafo Merkezi Yükseliyor

Akçaabat'ta Trafo Merkezi Yükseliyor

100 YILLIK İHTİYACA CEVAP VERECEK OLAN TRAFO MERKEZİ İNŞAATI ÇALIŞMALARI, AKÇAABAT’IMIZDA HIZLA  DEVAM EDİYOR.”

Bir süre önce ihalesi yapılarak çalışmalarına başlanılan trafo merkezi hızla yükseliyor. İlçemizin yanı sıra yaygın bir sahada önemli bir eksiğe cevap verecek olan trafo merkezinin çalışmalarını yerinde inceleyen İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin ALTINTEPE, Şinik Organize Sanayi Bölgesi alanına kurulan 154 kV trafo merkezinin 81 milyon liraya mal olacağını belirterek ihtiyacını karşılayacağı alan bakımından yatırımın önemine vurgu yaptı.

Öncelikle teşekkür etti
AK Parti’nin Akçaabat’ta adeta bir yatırım seferberliği yürüttüğüne işaret eden İlçe Başkanı ALTINTEPE, verdikleri sözleri bir bir yerine getiriyor olmaktan mutluluk duyduğunu, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere yürütülen projelere önemli katkılar sunduğunu dile getirdiği Trabzon Milletvekillerine, AK Parti İl Başkanı Sezgin MUMCU ile Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri EKİM’e teşekkür ederek şunları söyledi:

“Dev bir yatırım”
“2024’te tamamlanarak aktif hale gelecek olan trafo merkezimiz hızla yükselmektedir. Akçaabat’ın elektrikle ilgili sorunlarını kısa zamanda çözüme kavuşturacağımızı ifade etmiştik ve böylesine dev bir yatırımla bu sözü yerine getiriyor olmaktan gurur duyuyorum. Şinik Mahallemizde devam eden çalışma tamamlandığında artık bölgemizde voltaj düşüklüğü sona erecek. Bunu sağlayacak trafo merkezimiz, güvenli GİS (Gaz İzoleli Şalt) sistemi kullanılarak tesis ediliyor. Yüksek gerilimi orta gerilime indirici merkez olarak işlev görecek olan trafo merkezi, bölgemizin en az 100 yıllık ihtiyacına cevap verecek.”

İnşaat sorunsuz ilerliyor
AK Parti İlçe Başkanı ALTINTEPE, ilçemiz merkezi ve mahallelerini besleyecek olan trafo merkezinin inşasının sorun yaşanmadan devam ettiğini ve planlandığı gibi 2024 yılında devreye alınacağını hatırlatırken, enerji uzmanları ise bu merkezin Trabzon için son derece kıymetli olduğuna vurgu yaptı.

akcaabat-trafo-merkezia.jpegakcaabat-trafo-merkezi.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler