Trabzon’un Turizmi Masaya Yatırıldı.

Trabzon’un Turizmi Masaya Yatırıldı.

Trabzon’un Turizmi Masaya Yatırıldı.

Trabzon’da faaliyet gösteren turizm acente yetkilileri ve Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve İl Turizm Müdürü İsmail Kansız’ın Akpınar Yıldızlı Restaurant’ta bir araya gelerek Trabzon turizmi hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Kahvaltıda konuşan Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara, turizm acentelerinin bir araya gelmesinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek “Trabzon son yıllarda turizm sektöründe hızlı bir ilerleme sağlamıştır. Bunda turizm acentelerinin önemi büyüktür. Biz kamu olarak Trabzon’a daha fazla turistin gelmesinden yanayız ve bunun mücadelesini veriyoruz” dedi.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise yaptığı konuşmada,  Akçaabat’ın ve bölgenin turizmden en fazla pay alması için çalışma yaptıklarını belirtti. Başkan Türkmen “Akçaabat’ta turizme önemli yatırımlar yaptık ve yapıyoruz. Ortamahalle’de tarihi yapıları restore ederek turizme kazandırdık. Dağ evleri ve lokantalarımız ile Türkiye’de örnek bir ilçeyiz” dedi. Turizm potansiyelinin devam etmesi için turistlere hitap eden işletmelerin bilinçli hareket etmesi gerektiğini de ifade eden Başkan Türkmen “Bu dönem Arap turistlerin uğrak yeri haline geldik. Bu büyük bir pasta ve bu pastadan herkes bir şekilde faydalanıyor. Bu pastayı büyütmemiz gerekir. Sadece işletme sahipleri değil vatandaş olarak ta bilinçli hareket etmeli bu daha çok turistin bu bölgeye gelmesini için çalışmalıyız” dedi.

İl Turizm Müdürü İsmail Kansız ise, turizm acente yetkililerini bir arada görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek kısa süre içerisinde tüm turizm işletmeleri ve STK’ların yer alacağı bir toplantı düzenleyeceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler