Trabzon'da ‘ne oldi la’ yasağı

Trabzon'da ‘ne oldi la’ yasağı

Trabzon'da ‘ne oldi la’ yasağı

Trabzon'da ‘ne oldi la’ yasağı

Turistlerin akın etmesiyle hareketlilik kazanan Trabzon'da bu potansiyelin artması için çeşitli çalışmalar yapılıyor.

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi kent genelinde hizmet veren dolmuş ve taksi şoförlerine "eğitim ve davranış modelleri" adı altında eğitim verecek. Sürücülerin araçlarında Karadeniz şivesini asgariye indirmesini amaçlayan projeye göre "Ne oldi la", "Pak önüne la", "oldi abula" gibi sözler kullanılamayacak.

Son yıllarda Turizm potansiyelinin yükseldiği ve özellikle Arap turistlerin akın etmesiyle hareketlilik kazanan Trabzon'da bu potansiyelin artması için çeşitli çalışmalar yapılıyor. Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi de, bu amaçla özellikle turistlere hizmet veren araç sürücülerini eğitime alıyor.

ODA PROJE HAZIRLADI

Temel amaçlarının son yıllarda turistlerin akınına uğrayan Trabzon'da şoförlerin hizmet kalitesini artırmak, yabancı dil öğretmek ve güzel konuşmasını sağlamak olduğunu belirten Oda Başkanı Metin Kara, "Turizm kent ekonomisine büyük canlılık getirdi. Gelen yerli ve yabancı turistleri daha iyi karşılamak ve güler yüz göstermek durumundayız. Bu nedenle herkesin üzerine düşene yapması gerektiğine inanıyoruz. Bu amaçla biz de oda olarak turistin şehre ilk geldiğinde karşılaştıkları şoförlerimizi bilinçlendirmek için bir proje hazırladık" dedi.

Önceliklerinin yabancı dil konusunda sürücüleri eğitmek olduğunu belirten Kara şunları söyledi: "Bunun dışında düzgün konuşmalarını amaçlıyoruz. Karadeniz lehçesiyle kaba konuşmalarının bir kenara bırakmaları gerektiğine inanıyoruz. Yani bundan sonra hiçbir sürücünün araç içinde 'Pak önüne la', 'habuna bak', 'oldi abula', 'tamam gececuk ordan', 'argada yer var', 'ne oldi la?' gibi cümleler de de tarihe karışmış olacak."

Proje kapsamında verilecek eğitim çalışması turizm mevsimini öncesi hayata geçirilecek. Bir aylık bir kurs sonunda başarılı olan sürücülere sertifika verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler