Trabzon’da İmamoğlu’na Destek

Trabzon’da İmamoğlu’na Destek

Trabzon’dan Ekrem İmamoğlu’na destek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada hapis cezası ve siyasi yasak verilmesinin yankıları sürüyor.

İmamoğlu’na memleketi Trabzon’dan destek geldi.

CHP Trabzon İl başkanlığı tarafından Atatürk Alanı Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasına, İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli, DEVA Partisi İl Başkanı Kubilay Çiçek  ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Basın açıklamasını okuyan CHP Trabzon İl Sekreteri Dr. Nurcan Aşcı Demiröz şu ifadelere yer verdi; "Bugün Trabzon Meydan’ında Türk demokrasi tarihine İmamoğlu davasıolarak geçecek siyasi bir davanın sonuçlarına tepki göstermek amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Bu siyasi davanın bilirkişi raporu, konuyu “iki siyasetçi arasında geçen polemik” olarak değerlendirmiştir. Dava, iktidar tarafından saptırılarak devlet görevlilerine hakaret suçuna sokulmuştur. Ekrem İmamoğlu’na Türk Ceza Kanunu’nun 53. Maddesi gereğince istinaf yolu açık olmak üzere siyasi yasak getirecek oranda ceza verilmiştir.  İstanbul ülkemizin mega kentidir. Aktif nüfusu 18 milyona yaklaşmıştır. Sanayi üretiminin %20’sini gerçekleştirmektedir. Nüfusunun yaklaşık % 3’ü Trabzonlu’lardan oluşmaktadır. Hemşerimiz Ekrem İmamoğlu bu mega kentin başkanlığını aynı seçimde iki defa kazanmıştır. % 48.77 ile seçildiği seçimi milli irade olarak kabullenmeyen iktidar, % 54.21 seçim sonucunu görünce aklını kaybetmiştir. Aynı zarfın içindeki oyların bir kısmı geçerli sayılmıştır. İktidar partisi yetkilisi “Hiçbir şey olmasa bile, kesin bir şey oldu” diyerek akla ziyan bir ifadede bulunmuştur. İnsanlık tarihinin akıl gelişimini geri çevirmiştir. Ekrem İmamoğlu seçilince, belediye hizmetlerinde neler olmuştur; İstanbul, dünyada aynı anda en çok metro yapan şehir olmuştur.

İki milyonun üzerinde çocuğa ücretsiz süt verilmiştir. Öğrenciler için belediye tarihinde ilk defa yurtlar açılmıştır.  Askıda fatura gibi birçok sosyal yardım projesi uygulanmıştır. İstanbul bu proje ile dünya çapında ödül almıştır. Türk yargısı millet adına karar verir. Adalet mülkün temelidir. Yargı iktidarın hedeflerinin aracı haline getirilmesi kabul edilemez. Adil verilmeyen kararlar devlete olan inancı sarsmaktadır. Tarihte bu tür davalar demokrasi açısından değerlendirildiğinde; darbelerin uyguladığı rejimlerden rahatsız olduğunu söyleyenler, liderlerini demokrasi şehidi ilan edenler, bugün kurdukları saray rejimi ile birlikte darbe taklitçilerine dönüşmüştür. 70’li yıllardan beri darbelerle önü açılan muhafazakâr siyaset anlayışı, demokrasi diyerek iktidara gelmiş, ortakların bir birine darbe yapması ile totaliter bir rejim inşa etmiştir. Bu rejimle birlikte ülkemiz dünyada yayımlanan bütün ekonomik ve sosyal endekslerde gerilemektedir.

Ekrem İmamoğlu Millet İttifakının İstanbul Belediye Başkanı’dır. Trabzon’un yetiştirdiği önemli siyasetçilerdendir. Gelecekte Türk politik alanının sayılı aktörlerinden olacaktır. Siyasi başarısı kumpas davalar ile engellenemez. Trabzon halkı; adaletsizliğe ve hukuksuzluğa karşıdır. Tepkisi Karadeniz dalgaları kadar coşkuludur. Yargı Türk Milleti adına karar vermelidir. Trabzon meydanından verdiğimiz bu ses bütün dünyada yankı bulacaktır. İktidarımızda adaletsizlik ve hukuksuzluk son bulacaktır. Yaşasın demokrasi,yaşasın mücadelemiz.

chp-trabzon-ekrem-imamoglu-mitingi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler