Trabzon Valisi Öz'den Akyazı için önemli açıklama

Trabzon Valisi Öz'den Akyazı için önemli açıklama

Trabzon Valisi Öz'den Akyazı için önemli açıklama

Trabzon Valisi Öz'den Akyazı için önemli açıklama

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Akyazı’da meydana gelen ve 10 km üzerinde trafik kuyruğu oluşmasına neden olan heyelan nedeniyle ‘’soruşturma açılacağını’’, Akyazı sırtlarında yapılaşmanın tehlike oluşturduğunu, bu nedenle imar kararlarıyla ilgili bir ‘’komisyon kurulması’’ için talimat vereceğini açıkladı.

Akyazı’daki heyelanla ilgili soruları yanıtlayan Öz,  çok yoğun bir trafiğin bulunduğu Trabzon Akçaabat devlet karayolunda çok acı olayların meydana gelmemesinin bir teselli olduğunu, ancak bundan sonra olmayacak anlamına gelmediğini söyledi.  Burada inşa edilen binanın önüne dolgu yapıldığı ve olayın bu nedenle meydana geldiği yolunda iddialar bulunduğunu  belirten Öz, olayın ortaya çıkarılması ve bir daha meydana gelmemesi için olayın her boyutuyla inceleneceğini vurguladı.

Öz, ‘’Bu bölgede uzun süredir heyelanlar oluyor. Uyarılar yapılıyor. İnsan ve yol güvenliği söz konusu. Nasıl imar izni verilebilir’’ sorusunu şöyle yanıtladı:

‘’Ortada ciddi bir güvenlik sorunu olduğu görülüyor. O bölgede imar kararları verilirken, uygulamalar yapılırken genel olarak kurallara uyuldu mu? Kamu kurumları ile gerekli çalışmalar yapıldı mı? Karayolları ve diğer kurumların bilgisine başvuruldu mu? Bunlar belli değil. Bir komisyon kurdurup imar olayına bir bütün olarak baktıracağım. Mesela Yalıncak ve Kaşüstü’nde de benzeri bir durum olmuş. İmar verilirken görüş alınmamış. Burada da baktıracağız. Belde belediyelerinin kapatılması aşamasında böyle kararlar verilmiş ne yazık ki.’’

Vali Öz, Karayolları ile yol güvenliği açısından durumu görüşeceğini, ona göre gerekli önlemlerin alınacağını bildirdi,  insan yaşamını alabilecek daha büyük felaketler olmadan duruma müdahale edeceklerini söyledi.

Öte yandan edindiğimiz bilgilere göre yoldaki çalışmaların 2 veya 3 gün devam edeceği öğrenildi.

fotogaleri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler