Tongar'dan Önemli Eğitim

Tongar'dan Önemli Eğitim

Ünlü yazar ve çocuk gelişim uzmanı Hatice Kübra Tongar, Akçaabat Belediyesi organizesinde Akçaabatlılarla buluştu.

 

‘Bağırmayan Anne Baba Olmak’ konulu seminerle Akçaabatlı ebeveynlerle Erol Günaydın Sanat merkezinde bir araya gelen Hatice Kübra Tongar, ebeveyn ve çocuk arasında sağlıklı ilişki kurmanın püf noktalarından bahsetti.

Akçaabatlılar tarafından büyük beğeni ile takip edilen seminerde ünlü yazar ve çocuk gelişim uzmanı Hatice Kübra Tongar, ebeveyn-çocuk ilişkisi, sabır ve tahammülün önemi, yetişkin ve çocuk arasındaki iletişim dili gibi konuları tecrübe edilmiş örneklerle anlattı.

“Çocuklarımızın sahibi değil, emanetçisiyiz. İyilik için bile olsa onlara kızmayalım, bağırmayalım.” tavsiyesinde bulunan Hatice Kübra Tongar, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Annelere tavsiyem, dilimize yer etmiş ‘Çocuk sahibi olmak’ diye bir kavram var. Kendimizi bazen çocuklarımızın sahibi zannedebiliyoruz. Öyle olunca da rahatlıkla istediğimiz gibi davranabileceğimizi düşünebiliyoruz. Çocukların sahibi değiliz, emanetçisiyiz. Onlar bize emanet. Çocuklarımızın asıl sahibi günü gelecek ve diyecek ki ‘Sizlere ben evlat emanet ettim, ne yaptınız?’. Her annenin o soruya rahatlıkla verebilecek bir cevabı olmalı. Çocuklarımıza kızmadan, baskı uygulamadan önce lütfen bu söylediklerimizi hatırlayalım.”

“BİR ANNE DEĞİŞİRSE TÜM ÜLKE DEĞİŞİR”

Çocuk Gelişim Uzmanı ve Yazar Hatice Kübra Tongar, Türkiye’nin çocuk gelişimi alanındaki kat ettiği yolu da değerlendirdi. Türkiye’nin bu konuda daha iyi noktaya geleceğini ifade eden Tongar, “Ben geleceğe dair çok ümitliyim. Sırf kendi çocukluğumuzu hatırlamış olsak, fiziksel şiddetin çok iyi bir şeymiş gibi konuşulduğu dönemlere şahit oluruz. Biz artık bırakın fiziksel şiddeti, duygusal şiddeti yapmayalım noktasına geldik, ülke olarak. Çok daha iyi günlere de geleceğimize inanıyorum. Her zaman söylediğim bir şey var: Bir anne değişirse, tüm ülke değişebilir.” diye konuştu.

‘Bağırmayan Anne Baba Olmak’ konuşu seminerin sonunda Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez’in değerli eşleri Gülden Kurtyemez ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in değerli eşleri Yasemin Ekim, ünlü yazar ve çocuk gelişim uzmanı Hatice Kübra Tongara günün anısına plaket ve çiçek takdim ettiler.

hatice-kubra-tongar.jpeg

hatice-kubra-tongar-akcaabat.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler