TOKİ'de Yol Sorunu

TOKİ'de Yol Sorunu

Yıldızlı Belediye Başkanı Yahya Tarakçı, Yol sorununu vatandaşın tapusuna yol yaparak çözmeye çalışıyor.

Trabzon’un Yıldızlı Beldesi’nde, Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılan 936 konuta ulaşımı sağlayan yolun tarım arazisi içinde kalması nedeniyle yapılamamasından sonra Yıldızlı Belediye Başkanı Yahya Tarakçı, sorunu vatandaşın tapusuna yol yaparak çözmeye çalışıyor.


3 kilometre uzunluğunda olan yolu daha önce 18 uygulaması yaparak yapmaya çalışan Tarakçı, söz konusu bölgenin tarım arazisi olması nedeniyle mahkeme bu uygulamayı durdurmuştu. Belediyenin imkânları ile 15 metre genişliğinde 3 kilometre uzunluğunda yolun yapımı için vatandaşlardan 45 dönüm arazi almak durumunda olan ancak belediyenin parası olmadığı için kamulaştırma yapamayan Tarakçı, bunun üzerine tapusu vatandaşta olacak olan yol yapmak durumunda kaldı. Şimdi merak edilen konu, vatandaşın kendi tapusu üzerine yapılacak olan yolu istediği zaman kapatıp kapatamayacağı…


3 kilometrelik yolun 1 kilometrelik kısmını bitirip asfaltlayan, 1.5 kilometrelik kısmını da genişleten Başkan Tarakçı, geriye kalan 500 metrelik yolun yapılması için hak sahiplerinden anlayış bekliyor.
Konutların ulaşımını sağlayacak yolun Belediye Başkanlığı döneminde kendisine en çok yoran konu olduğunu ifade eden Tarakçı, "TOKİ buraya gelip 936 konut yaptı. Bu beldemiz için çok büyük bir şanstı. Bu konutlar bitmeden biz yolun yapımı için hazırlık yaptık. Ama bu kez de karşımıza söz konusu yolun tarım arazisi içinde olduğu gerçeği çıktı. Bizden önceki belediye yönetimi, İmar Planını yaparken buraları tarım arazisinden çıkartmamıştı. Bu nedenle burada biz 18 uygulaması yapamadık. Vatandaşın rızasını almadan yol yapma şansımız yok. Belediyenin imkânları ile kamulaştırma yapamayız. 3 kilometre uzunluğunda 15 metre genişliğinde bir yolu yapabilmek için 45 dönüm arazi kamulaştırmamız gerekiyor. Belediyenin böyle bir şansı yok. Bu nedenle bizlerde vatandaşın tapulu arazisinin üzerine yol yapmak durumunda kaldık. Yani yaptığımız yolun tapusu vatandaşta olacak" ifadelerine yer verdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler