Tiyatro Günleri Sürüyor

Tiyatro Günleri Sürüyor

Tiyatro Günleri Sürüyor

Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Erol Günaydın Tiyatro Günleri’nin altıncı akşamında Trabzon Devlet Tiyatrosu ‘Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor’ adlı tiyatro oyunu ile sahne aldı.

Tiyatroya; Akçaabat Belediyesi Başkan Vekili Cevdet Bayraktar, Akçaabat Belediyesi Başkan Yardımcıları Serkan Özdemir ve Ali Güngör, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, belediye meclis üyeleri, belediye daire amirleri ve çok sayıda tiyatro sever katıldı.

Yer yer komik, yer yer düşündürücü, yer yer de trajik metinlerden oluşan oyunda, üç eski palyaço, üç eski dost, Nicolo, Filippo ve Peppino, yaşlı bir palyaço aranıyor ilanını görüp seçmelere katılmak için bir bekleme odasında karşılaşırlar. Geçmişlerini hatırlamak ama aynı zamanda yeteneklerini tekrar kanıtlamak için bu bir fırsattır.  Ardından, her biri hâlâ yaşayan ve şanslı bir palyaço olduğunu kanıtlamak için absürt, komik ve acınası bir yarış içine girerler. Hayatta kalabilmek için mücadele eden palyaçolar modern zaman gladyatörü haline gelmeleri anlatılır.

İlginç bir konunun, sade bir dekor, güzel bir senaryo ve muhteşem oyunculuklarla birleştiği izlemeye doyum olmayan oyunda klasik oyunculuklardan ve basit esprilerdenazami biçimde kaçmaya çalışılmış. erol-gunaydin-tiyatro-gunleri.jpgOyunun sonunun tahmin edilemeyecek bir şekilde bitmesi ise oyuna ayrı bir hava kattı.

Oyun sonunda Akçaabat Belediyesi Başkan Vekili Cevdet Bayraktar, Trabzon Devlet Tiyatrosu oyuncularına teşekkür ederek plaket takdim etti.

yasli-bir-palyaco-araniyor-32.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler