Tekel Binası Yine Gündemde

Tekel Binası Yine Gündemde

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat’taki eski Tekel binasıyla ilgili görüşmelerin devam ettiğini ve şartlar uygunsa istekli firmaya verilebileceğini söyledi.

 

Başkan Türkmen, basında çıkan haberlerin farklı amaçlar taşıdığını ve bu şekilde açıklamaların hiçbir tarafa yararlı olmayacağını ifade etti.

Tekel binasını almak isteyen şirketi ve yasal prosedürü araştırdıklarını ifade eden Türkmen “Bize müracaat eden firma nedir?, Ne iş yapar ve burada nasıl bir faaliyet içinde olabilir gibi araştırmaların yanında, teşvik yasasını da inceliyoruz. Buraya talipli olan arkadaşlar teşvik yasasından yararlanmak istiyor. Bununda birçok prosedürü var. Bunları halletmemiz gerekiyor. Bu arkadaşlar kısa sürede kendilerine teslim edilmesini istiyor. Ama buna karar verecek evet diyecek tek kişi ben değilim. Demokrasi içerisinde çalışan bir meclisimiz var ve bu kararın nihai sonucunu verecek olan da belediye meclisidir” dedi.

Alınacak karar ile bu binayı direk bir kişiye vermenin de yasal olarak mümkün olmadığını da belirten Türkmen “yaslara göre duyuru yapmak gerekiyor. Bu duyuruyu Türkiye’nin ilk 10 büyük gazetesinde ilan olarak çıkması gerek. Bu duyuru süresi nerdeyse 2 aylık bir süredir. Bu duyuru sonrası oluşturulacak komisyon teklifte bulunan girişimcileri değerlendirecek ve son kararı meclis verecektir” dedi.

 

Akçaabat’ta yapılacak bir işyerinin Akçaabatlı işsizlere çare olacak ise buna seve seve evet diyeceklerini belirten Türkmen,   “Amacımız Akçaabatlı gençlerin daha çok iş sahibi olmasıdır. Bunun için mücadele veriyoruz. Ama yapılacak olan işte sonuç alınması gerekir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler