Tekel Binası Boşaltılıyor

Tekel Binası Boşaltılıyor

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bulunan Tekel binasındaki tüm demirbaş malzemeler diğer kurumlara dağıtılıyor.

HABER ve FOTOGRALAR:Derviş ALTUNTAŞ 

 

 

Akçaabat Düzköy yolu üzeri 7. Kilometresinde bulunan ve Özelleştirme İdaresi’nce özelleştirilen Tekel’e ait binada bulunan tüm demirbaş malzemeler diğer kamu kurumlarına dağıtılıyor.

Binada incelemelerde bulunan Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, alınan karar doğrultusunda malzemeleri öncelikle eğitim kurumları olmak üzere diğer kurumlara dağıtacaklarını ve malzemelerden en azami şekilde yararlanılacağını söyledi. Konuyla ilgili sitemize açıklamalarda bulunan Özkan “Akçaabat Yaprak Tütün İşleme Müdürlüğü’ne ait olan binada tütün muhafaza etmede kullanılan keresteler mevcut. Kullanılmış veya deforme olmuş, işe yaramayanları okullara yakacak olarak dağıtıyoruz. Ama içok değerli ilaçlanmış ağaç malzemelerde mevcut. Bunlar ile Akçaabat’ta 4 adet prefabrike ana okulu yapmayı planlıyoruz” dedi.

Tütün Müzesi Oluşturulabilir.

Kaymakam Özkan, Akçaabat’ın tarihinde tütün olduğunu gelecek nesillere taşımak adına bazı malzemelerin yapılacak olan bir tütün müzesinde sergilenebileceğini de belirterek “Akçaabat’ta bir “Tütün Müzesi” oluşturulabilir. Bu müzede tütün ekiminde ve işlenmesinde kullanılan malzemeler ve fotoğraflar sergilenebilir. Bunun için belediye ile ortak bir çalışma yapmayı planlıyoruz” dedi.

Boşaltılan binanın çok değerli olduğunu ifade eden Özkan “Tekel binası yeni bir bina ve her türlü iş yapımına imkan sunuyor. Bu alanın Akçaabat yararına çok iyi değerlendirilmesi gerekir” dedi.

 

 

 

AKÇAABAT TEKEL BİNALARI…

 

3 bölümden oluşan binalar 40 dönümlük bir arazi üzerine kurulu ve 36 Bin m2 kapalı alana sahip.

 

 

Akçaabat Düzköy yolu üzeri 7. Kilometresinde bulunan ve boşaltılmaya başlanan Tekel binası 1998 yılında, daha önce Trabzon ve Akçaabat'taki tesislerde gerçekleştirilen tütün işleme işlemi gerçekleştirmek amacıyla inşa edildi. Zamanın parasıyla 4 trilyon liraya mal olan ve 3 bölümden oluşan binalar 40 dönümlük bir arazi üzerine kurulu ve 36 Bin m2 kapalı alana sahip. İçerisinde 24 kişilik misafirhane, işçiler ve misafirler için 2 ayrı mutfak ve yemekhanesi, idari binası ve tütün depolama alanları bulunuyor.

 

ESKİ TEKEL BİNALARI…

 

Akçaabat şehir merkezinde de 3 adet Tekel binası bulunuyordu. Bu binalar Akçaabat Belediyesi’ne devredilmiş ve Akçaabat Belediyesi de binalardan 2’sini K.T.Ü ve Adalet banlığına devretmiş bu binalarda Adliye Sarayı ve Güzel Sanatlar Fakültesi ila Meslek Yüksek okulu olarak kullanılmasını sağlanmıştı. 3. Tekel binası ise uzun yıllardan beri atıl bir şekilde bekletilmekte olup kısa sürede tekstil fabrikası ve otel olarak ihaleye verilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler