
Tarım Ülkemizin Önceliğidir
MİARGED Başkanı Halil Memiş, katıldığı bir seminerde tarımın ülkemizin önceliği olduğunu söyledi.
MİARGED Başkanı Halil Memiş, katıldığı bir seminerde tarımın ülkemizin önceliği olduğunu söyledi. Başkanlığını Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği (DKBB) eski Genel Sekreteri ve İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Halil Memiş’in yürüttüğü Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİARGED) tarafından düzenlenen ve ülkemizdeki sulama birliklerinin büyük bir kısmının yöneticilerinin iştirak ettiği, Sulama Birlikleri Eğitim Semineri 16 – 20 Ocak 2012 tarihlerinde Antalya Manavgat’ta gerçekleştirildi.
Yürütülen programla ilgili olarak bir açıklama yapan MİARGED Başkanı Halil Memiş, gerçekleştirilen eğitim seminerinin yaptıkları tespitler sonucunda, hasıl olan ihtiyaçlara göre tertiplendiğinin altını çizerek, amaçlarının yeni uygulamaya konan 6172 sayılı Sulama Birlikleri Kanununun mevcut sulama birliklerinin işleyişini değiştirdiğini, önceki uygulamaya göre bazı farklılıkların olduğunu söyledi. Memiş “Bizim temel önceliğimiz her zamanki gibi kamu hizmeti yürüten kuruluşların sorunlarının tespiti, çözümü ve ileriye sağlam adımlarla yürümesini temindir” dedi.
Sulama birliklerinin, ülkemizdeki sulanan tarım arazilerinin % 97’leri civarındaki kısmına hizmet verdiğini belirten Memiş, “Bu kurumların işleyişlerinin düzgün yürümesi, dolaylı olarak ülkemiz tarımının sağlıklı işlemesi, çiftçilerimizin daha iyi üretim yapabilmesi için büyük önem arzetmektedir. Nihayetinde, sulama birlikleri sulanabilir tarım arazilerinin sulama faaliyetlerini ve hizmetlerini koordine eden ve yürüten kuruluşlardır. Tarım ülkesi olarak bilinen ülkemizde, bu açıdan baktığımızda sulama birlikleri önemli hizmetler ifa etmektedirler. Bunun yanında, su, ülkemizin en önemli doğal kaynağı durumundadır. Hatta sadece ülkemiz değil, bölgemiz açısından da önemli bir doğal kaynaktır. Bu nedenle, bölgemizdeki oyunun birazı, hatta tamamına yakını da bu doğal kaynağa yönelmiş durumdadır. Konuya bu açıdan da yaklaştığımızda, sulama birliklerinin ne büyük bir hizmetin içinde olduklarını anlamamak için, kör veya sağır olmak lazımdır.” şeklinde konuştu.
Memiş, bundan sonra ülkemize hizmet olabilecek ve uygulayıcıları rahatlatacak her türlü açılımı getireceklerini, MİARGED’in bu anlamda azımsanamayacak bir hizmet yürüttüğünü ve yürütmeye devam edeceğinin de müjdesini verdi.
Eğitim seminerine ülkemizin her yanından 300’e yakın sulama birlik başkanı, birlik müdürü, muhasebe yetkilisi ve diğer görevliler katıldı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.