Tarihe Tanıklık Ettiler

Tarihe Tanıklık Ettiler

Tarihe Tanıklık Ettiler

AK Partili Kadınlar ve Gençler Çanakkale’de Tarihi Açılışa Tanıklık Etti.

Tüm Türkiye’nin akın ettiği açılış töreninde ilçemizi de Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akçaabat Kadın Kolları ve Gençlik Kolları yöneticileri temsil etti.

Asya ile Avrupa kıtaları İstanbul Boğazı’nın ardından Çanakkale Boğazı’na yapılan köprüyle de birbirine bağlandı. “Dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü” unvanına sahip 4 bin 608 metre uzunluğundaki 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışı 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Açılışa Akçaabat’tan da katılım vardı. Adalet ve Kalkınma Partisi Akçaabat Kadın Kolları ile Gençlik Kolları iştirak ederek tarihi açılışa tanıklık ettiler.

Yaklaşık 4 gün süren Çanakkale gezisinde Akçaabat teşkilatı, Çanakkale’de tarihi mekanları da ziyaret etme fırsatı buldu. Ankara’ya da uğrayarak İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da davetlisi olarak TBMM’de ziyaretler gerçekleştirdiler.

Köprünün 2 bin 23 metrelik orta açıklığı Cumhuriyet'in 100'üncü kuruluş yıl dönümünü, 318 metrelik çelik kuleleri de Çanakkale Deniz Zaferi'nin kazanıldığı 18 Mart 1915'i sembolize ediyor. Kırmızı-beyaz renge sahip kulelerin Türk bayrağını temsil ettiği proje, 334 metreye ulaşan kule yüksekliğiyle dünyanın en yüksek kulelerine sahip asma köprüsü unvanına sahip.

 

ak-parti.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler