Sporun "EN"leri Ödüllendirildi

Sporun "EN"leri Ödüllendirildi

Akçaabat Belediyesi organizesinde ‘Yılın Sporu Güzelleştirenler’ ödül töreni yapıldı.

Akçaabat Belediyesi organizesinde ‘Yılın Sporu Güzelleştirenler’ ödül töreni yapıldı.

Akçaabat Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde yapılan ödül törenine; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Muhammet Ali Yılmaz, İl ve ilçe protokolü, kurul ve kuruluşların daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akçaabat’ta yediden yetmişe bugüne kadar spora gönül ve emek verenlerin ödüllendirildiği programda duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim,  Akçaabat’ta spor camiasında takdire şayan isimlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Başkan Ekim konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bu yıl ilkini düzenlediğimiz ve geleneksel hale getirmeyi planladığımız ‘Yılın Sporunu Güzelleştirenler’ isimli birlik ve beraberlik gecemize hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Akçaabat’ımız geçmişten beri sporu bünyesinde barındırmış, spor sevdasını yüreklerinde yaşamış kadim bir kenttir.

Sporun kalbi geçmişten beri Akçaabat’ımızda atmaktadır. Cumhuriyetle yaşıt 100 yıllık “Sebat Sporumuz” Akçaabat’ımızla özdeşleşmiş büyük bir spor kulübümüzdür. 1923 yılında “Sebat Edin” yani “ Sabredin ve direnin” nasihati ile başlayan ve adını süper lige yazdıran Sebat Spor Kulübümüz, Akçaabat’ımızın adını dünyaya duyurmaya vesile olmuş ve hala bu misyonu sürdürmeye devam eden önemli değerlerimizden bir tanesidir. Selami Yardımlar, Kadir Özcanlar, Kazım Kolotlar, Çolak İbrahimler, Hüseyin Reisler ve niceleri Türk Spor tarihine altın harflerle yazılmış Akçaabat’lı değerlerimizdir.

Yine uzun yıllar Akçaabat’lı hemşehrilerimizin geçim kaynağı olan Tütün’den ismini alan Akçaabat Tütün sporumuz kadim bir spor kulübümüzdür. İmkanları kısıtlı olduğu, hatta yokluk dönemlerinin yaşandığı yıllarda Akçaabat Hamamçimenindeki düzlükte başlar, ilçemizdeki mahalleler arası turnuvalar ve Dürbinar Mahallesi Mezarlık Caminin oradaki odunluğun arkasında devam eder. Böylesinde kadim ve meşakkatli bir spor tarihini ve mirasını bünyesinde barındıran “Spor Şehri Akçaabat’ımızın” spor hayatına katkıda bulunmak ve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve yarınlarımıza katkıda bulunmak için, Akçaabat Belediyesi olarak turizm ve spor yatırımları başta olmak üzere birçok alandaki çalışmalarımız sürdürüyoruz. 2023 yılının son organizasyonu olan bu programımıza katılımlarınızdan ötürü her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor,

2024 yılının sizlere ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyor,

Hepinize saygılar sunuyor hayırlı akşamlar diliyorum.”

Ödül töreninde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen ise duygularını şu cümlelerle ifade etti; “ Sporun kalbi olan Akçaabat’ımızda böylesine güzel bir organizasyonun düzenlenmesi çok düşünceli ve vefakâr bir hareket. Spor camiamızın tabiri caizse ‘en’leri burada. Akçaabat’ta sporun gelişmesine katkıda bulunan yediden yetmişe herkese çok teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonların devam etmesini temenni ediyorum.”

Yılın Sporu Güzelleştirenler Ödül Töreni’nde toplamda 32 ödül ve plaket sahiplerini buldu.

Program günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

2.jpg

3.jpg

6.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler