Sorunları Ankara'ya Taşıdı

Sorunları Ankara'ya Taşıdı

Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şentürk, esnafın sorunlarını Ankara’ya taşıdı.

Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Esnaf  Odası Başkanı Ali Şentürk, esnafın sorunlarını Ankara’ya taşıdı.

 

Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Esnaf  Odası Başkanı Ali Şentürk, beraberinde Trabzon Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, Arsin Şoförler Odası Başkanı Murat Ateş ve Vakfıkebir Şoförler Odası Başkanı İsmail Çobanoğlu ile birlikte Ankara’ya çıkarma yaptı.

 

Heyet, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen'e, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'na, milletvekilleri Süleyman Soylu'ya, Adil Karaismailoğlu'na, Vehbi Koç'a, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın'a ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyon Başkanı Fevzi Apaydın'a bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

 

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Akçaabat Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk, şoför esnafının karşılaştığı sorunlara dikkati çekti. Şentürk, şoför esnafının çözülmesini istediği sorunları şu şekilde açıkladı: “Vatandaş kendi adına bir ticari kamyon alsa tonaj doldurmadığı için K-1 belgesi alamıyor, 25 ton arandığı için. Bu konuda bir çalışma var mı? K-1 belgelerinde devir hakkı verilsin, bu konudaki çalışman ne aşamadadır? Ticari plakalarda (M-D-T) mülkiyet hakkı verileceğine dair seçim öncesi söz verilmişti. Servis araçlarındaki yaşın 12 yaştan 15 yaşa çıkarılıp yasalaşması, taşımalı Milli Eğitim servisi için ihaleye girecek olan esnaflarımızdan, iş bitirme aranmasın, zaten mesleği taşıma. Kamu ihale yasasında bu madde için bir düzenleme yapılsın. Akçaabat-Trabzon arası yapılacak hafif raylı sistemde, mağdur olacak esnaflarımla ilgili ne yapılabilir.”

Şoför esnafının sorunlarını Ankara’ya taşıyan Oda Başkanları, esnafın taleplerinin çözüme kavuşturulması için ilgili makamlardan destek bekliyor.

akcaabat-soforler-ve-otomobicliler-esnaf-odasi.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler