Son Yılların En Büyük kar Yağışı

Son Yılların En Büyük kar Yağışı

Belediye ekipleri kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Belediye ekipleri kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bölgemizde başlayan yoğun kar yağışı hala  devem ediyor.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'nce toplam 73 mahallede kapanan yolların açılması tamamlanmadan devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle tekrar kapanıyor.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve Fen İşleri Müdürü Mustafa Berber tarafından yürütülen çalışmalar 2 yönlü takip edilmekte. Arazide birebir çalışmalara katılınıyor bir de Şantiyede kurulan araç takip sistemi ile çalışmalar izleniyor. Oluşturulan karla mücadele masasından yapılan açıklamada, Akçaabat toplam 2500 km yol ağına sahip, Öncelikle ana yolların açılması ardından tali yolların açılması için bütün ekipler seferber edildi. Akçaabat belediyesi 25 araç ve makine ile ayrıca Büyükşehir belediyesi ve Tiski’ de 5-6 araçlık takviyesi ile işbirliği içerisinde çalışmalar gece gündüz sürdürülüyor. Kapanan yüksek mahallelerdeki yolların açılması çalışmalarının yanısıra şehirde yol kenarında biriken karlar, üstgeçit ve yaya kaldırımları da aralıksız temizleniyor. Belediye yetkililerince, yoğun bir şekilde sürdürülen bu çalışmalara vatandaşlarımızın dışarı çıkmamalarını, biraz sabırlı olmaları talep edilmektedir. Bu çalışmalarda önceliği hastalara, diyaliz hastalarına ve cenaze sahiplerine tanıyoruz, denilmekte…

1-029.jpg

 

 Buz tutan ve karla kaplanan kaldırımları temizleme işlemi merkez mahallelerde 7 ekip, Söğütlü, Yıldızlı ve Derecik hattında 5 ekip, Dörtyol hattında 4 ekip, Akçakale hattında 5 ekip, 3 adet kazıyıcı yükleyici olmak üzere toplamda 24 araç ve yaklaşık 100 personel tarafından gerçekleştirildi.

2-028.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Haberler