Sokaklardan İlk Görüntü Geldi

Sokaklardan İlk Görüntü Geldi

Akçaabat Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında, Akçaabat’ın İstiklal ve Milli Egemenlik Cadde’lerindeki binalarda cephe düzenleme çalışmalarına başlandı.

 AKÇAABAT’TA SOKAKLAR SAĞLIKLAŞTIRILIYOR

Akçaabat Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında, Akçaabat’ın İstiklal ve Milli Egemenlik Cadde’lerindeki binalarda cephe düzenleme çalışmalarına başlandı.

Akçaabat Belediye’si tarafından yürütülen ‘Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ kapsamında, belirlenen alandaki binaların cephelerinde çalışmalar sürüyor. İlçemize görsel bütünlük kazandırmak amacıyla yürütülen projede; görüntü kirliliğinin önüne geçilip,  özgün mimarinin ön planda olduğu modern bir görünümün kazandırılması hedefleniyor.

Başkan Ekim “Çarşı Bölgesi Turizme Kazandırılacak”

Sokak Sağlıklaştırma Projesinin ilçeye yeni bir kimlik kazandıracağını belirten Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Akçaabat Çarşı Bölgesinde görsel bütünlüğün sağlanması, bölge turizminin gelişmesi ve Çarşı bölgesinin ekonomik canlılığını artırmak amacıyla 58 parselde sokak sağlıklaştırma projesinin inşaatına başlandı. Görüntü kirliliği oluşturan bina cephelerinde, cephe iyileştirme, cephe yenileme, söve, boya vb. işler ile sokak zemin düzenlemesi, aydınlatma işleri yapılacak. Proje kapsamınca, Akçaabat Çarşısının geçmişten günümüze yapı cephe tipolojileri incelenmiş olup bölgenin mimari karakterine uygun cephe elemanları, malzeme ve boya renkleri seçilmiştir. Ayrıca Mezarlık Camii önünde yer alan bölgenin Şehitler Parkı, araç yolları, kaldırım ve farklı zemin kaplamaları ile bölünmüşlüğü ortadan kaldırılarak meydanlaştırılacaktır. Görüntü kirliliğine yol açan elektrik kabloları, internet ve anten kabloları yer altına alınacaktır. Bu projedeki gayemiz çarşı bölgesini turizme kazandırmak ve daha yaşanılabilir daha modern bir Akçaabat inşa etmektir. İnşaatın bir an önce tamamlanarak bölgedeki esnafın rahat bir şekilde ticaret yapmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bu konuda desteklerinden, anlayışlarından ve sabırlarından ötürü bölge esnafına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

akcaabat-sokak-sagliklastirmasi2-001.jpg

 

 

akcaabat-sokak-sagliklastirmasi1.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler