Sivrikaya'dan Açıklama

Sivrikaya'dan Açıklama

Yaklaşan ramazan ayı dolayısıyla Esnaf ve Sanatkârlar odası başkanı Yaşar SİVRİKAYA bir açıklama yaptı.

Açıklamayı aynen yayınlıyoruz.

            Değerli Akçaabatlı hemşerilerim sizlerden biri olan sizlerin içinden gelen Esnaf ve Sanatkârlarımız toplumun en önemli kesimidir. Vergisini verir işçinin sigorta primlerini yatırır. Bağ-kur primlerini aksatsa da sonuçta mutlaka öder. Mobilyacı, camcı, ayakkabıcı, berber, terzi, bakkal, kırtasiyeci, tuhafiyeci, lokantacı ve buna benzer Esnaflarımızın her birinin hem ekonomiye hem toplumsal dayanışmaya katkıları tartışılmaz. Esnaf olmasa millet olmaz toplumu birbirine yaklaştıran kaynaştıran birleştiren harç olmaz.

Ağı yırtılmış pantolonu delindiği için pençe yaptırması gereken ayakkabıyı hangi markete üstelik bedelini aybaşında ödemek üzere tamir ettirebilirsiniz. Oysa esnafa rahatça bunları yaptırabilirsiniz.

            Tüm reklâmlara gösterişli tanıtımlara rağmen halkımız marketlerin soğuk yüzünü iyi biliyor. Sadece bir tane veresiye ekmek bir kilo şeker ya da bir kilo pirinç iste bakalım veresiye marketten alabilirmisiniz. Ama bakkala küçük çocuğumuzu gönderdiğimizde bile bakkal amcadan bunları rahatlıkla alabiliyorsunuz. Önümüz ramazan olması itibarı ile durumu iyi olanların fakir fukaraya verecek olduğu ramazan kumanyalarını bakkallardan alınmasını hatta  bakkal Esnafımızda çoğu malların marketlerden daha ucuza satıldığını (zeytinyağı, pirinç) gibi sadece marketler göstermelik birkaç kalem malda haftanın belli günlerinde ucuzluk yapıp vatandaşı kandırdıklarını göstermektedir.

            Bir yaz sezonu geçirdik yaz boyunca hepimiz sayısız düğünlere cenazelere gittik.Hangimiz orada market sahibi gördük. Hangimiz bu marketlerin sahiplerini tanıyoruz hiç birimiz. Bir yaz boyu sizin düğünlerinizde neşenize ortak olan cenazelerinizde sizinle hüzünlenip ağlayan esnafınızı sizde bu ramazanda yalnız bırakmayın. Alış verişlerinizi onlarla yapın ki Esnaf kardeşlerimiz sıkışan ödemesini yapsın sattığı malı yerine koysun yerine koysun ki ayakta kalsın gelecek yıllarda sizlerle birlikte olsun.

            Ben bu vesile ile tüm Akçaabatlı hemşerilerimin ve Esnaf kardeşlerimin mübarek ramazanını kutluyor Ramazan ayının tüm Türk ve İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler