Sinan Yağmur Akçaabat'ta

Sinan Yağmur Akçaabat'ta

Akçaabat Belediyesi organizesinde Mevlana Haftası etkinlikleri kapsamında Sinan Yağmur’un konuşmacı olduğu ‘Vuslatın 750. Yılında Hz. Mevlana’ konulu program düzenlendi.

SİNAN YAĞMUR AKÇAABAT’TA

Akçaabat Belediyesi organizesinde Mevlana Haftası etkinlikleri kapsamında Sinan Yağmur’un konuşmacı olduğu ‘Vuslatın 750. Yılında Hz. Mevlana’ konulu program düzenlendi.

Hazreti Mevlana’nın anlatıldığı, tasavvufi müziklerin dinletildiği, semazen gösterilerinin sunulduğu ve şiirlerin okunduğu geceye; Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve eşleri Gülden Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve eşleri Yasemin Ekim, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Muhammet Ali Yılmaz, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program sonunda duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Türk-İslam medeniyetinin yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerin başında gelen Hz. Mevlana, karşılıksız sevgisi, derin merhameti ve müstesna düşünceleriyle sadece İslam alemini değil, diğer dinlere mensup insanları da kendine hayran bırakmıştır. Yüreklerimize birlik ve sevgi tohumlarını ekerek “Ne olursan ol yine gel” sözleriyle insanlığa seslenen Hz. Mevlana, bu sözleriyle bugün hala gönüllerimizi fethederken insanlığı ayrımcılıktan dostluk ve hoşgörüye davet etmektedir. Biz de Akçaabat Belediyesi olarak Mevlana’nın 750. Vuslat yıldönümünde, sevgili Sinan Yağmur’un konuşmacı olduğu bu programla birlikte, onu anıyoruz. Sevgili Sinan Yağmur, günümüzde tasavvuf edebiyatına gönül vermiş aynı zamanda da fahri Akçaabatlı bir hemşehrimizdir.  Kendisine, bizlere dolu dolu bir gece yaşattığı için ve daha da önemlisi Hazreti Mevlana’yı daha iyi anlayabilmemizi sağlayacak bilgileri bizlerle paylaştığı için teşekkür ediyorum. Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin en büyük mesajı aşk, sevgi ve birliktir. O aynı zamanda barışın ve kardeşliğin simgesidir.  Bu duygu ve düşüncülerle şefkatin ve merhametin ete kemiğe bürünmüş hali, inancı estetikle harmanlayan büyük mutasavvıf Hazreti Mevlâna'yı 750. vuslat yıl dönümünde sevgi, saygı ve rahmetle anıyor, Mevlana Haftası'nın İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Sinan Yağmur’a günün anısına çiçek ve plaket takdim ettiler.

7-2.jpg

6-1.jpg

4-1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler