Sıfır Atık Özendiriliyor

Sıfır Atık Özendiriliyor

Akçaabat’ta bilinçlendirme ve bilgilendirme eğitimlerin devam ediyor.

 

Akçaabat Belediyesi ve Evra Enerji işbirliğinde ‘Sıfır Atık Geleceğe Değer Kattık’ sloganıyla ilkokullarda geri dönüşüm bilinci ve farkındalık çalışmaları devam ediyor.

Söğütlü İlkokulu birinci sınıf öğrencilerine geri dönüşümle ilgili sunumlar yapıldı. Öğrencilere, sıfır atık, geri dönüşüm, ayrıştırma, atık pil, bitkisel atık ve atık yağlar gibi konular anlatılarak onlara geri dönüşümün çevremiz, geleceğimiz ve dünyamız için ne kadar önemli olduğu anlatılarak bu konuda neler yapılabileceği öğretildi.

‘Ayrıştırcan’ adlı Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Projesi Maskotu ile yapılan bilinçlendirme çalışması öğrenciler tarafından oldukça dikkat çekti.

DOĞAYI KORU GELECEĞİ KURTAR

Kendisi de Çevre Mühendisi olan ve doğa dostu projeler hayata geçirmeye önem veren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “ Sıfır atık projesi kaynakların verimli kullanılması ile birlikte israfın önlenmesini, atık oluşumunun önlenmesi veya azaltılması ile birlikte atık oluştuğu durumda kaynağında ayrı toplanarak geri kazanımının sağlanmasını kapsayan bir atık yönetim felsefesidir. Bu bilinç ve farkındalıkla çocuklarımıza yeşil ve yaşanabilir bir doğa bırakmak için gereken özveriyi göstermeliyiz. Eğitim ailede başlar; okullarda ve sosyal ortamlarda devam eder. Anne ve babalar geri dönüştürmeyi, doğaya sahip çıkmayı ve korumayı çocuklarına öğretmeli aynı zamanda uygulamalıdır. Yeşili bol denizi masmavi cennet ülkemizi, dünyamızı geç kalmadan el ele vererek koruyalım. Unutmayalım ki geri dönüşüm var oluşumdur. ” Dedi.

sifir-atik-projesi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler