Seminer Sona Erdi

Seminer Sona Erdi

Seminer Sona Erdi

Akçaabat Belediyesi, Akçaabat Folklor Derneği işbirliğinde gerçekleştirdiği “Trabzon Yöresi Geleneksel Giysileri, Müzikleri ve Halk Oyunları Öğretim Teknikleri" adlı seminer sona erdi.

Araştırmacı Yazar ve Halkbilimci Selim Cihanoğlu tarafından Halk Eğitim Merkezlerindeki Usta Öğreticilere, okullardaki Halk Oyunları Eğitmenlerine ve derneklerdeki antrenörlere özel olarak verilen seminerde, kadın-erkek giyim kuşamı ve takıları tek tek incelendi. Horon müziklerinin ritim yapısı uygulamalı olarak anlatıldı. Kız ve erkek birlikte oynanan horon figürleri öğretim teknikleri uygulamalı olarak gösterildi. Kız oyunları ve erkek oyunları öğretim teknikleri  ise ayrı ayrı işlendi.

Akçaabat Belediyesi organizesinde Akçaabat Folklor Derneği’nde yapılan seminerde horonu tam manasıyla en doğru şekilde öğrenmek, öğretmek ve kayıt altına alarak geleceğe taşımak hedeflendi. Seminer sonunda Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Araştırmacı Yazar ve Halkbilimci Selim Cihanoğlu’na ve katılımcılara teşekkür mahiyetinde katılım belgesi takdim etti.

 Konu ile ilgili düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Horonun tarihçesinden başlayarak tüm detayları Selim Cihanoğlu hocamız bu seminerde anlattı. Seminer, horonu en doğru şekilde gelecek nesillere öğretmek, en doğru şekliyle tüm dünyaya tanıtmak adına oldukça verimli oldu. Horon, Akçaabat insanı için bir yaşam tarzıdır. Sevincimizde, mutluluğumuzda, düğünümüzde, asker uğurlamalarımız olduğunda horon oynarız. Horonda kurulan halkadaki birlik ve beraberlikle tüm duygularımızı paylaşırız.  Horon Karadeniz insanının yaşam tarzını, yaşadığı zor coğrafyayı ve daha birçok duyguyu yansıtır. Nesilden nesile aktarılan horonun figürlerinin manasını bilerek oynamak horona ayrı bir duygu ve farkındalık katar. Bölgemizin değerlerini en güzel şekilde yansıtan ve yaşatan bu tür seminerlere devam edeceğiz. Kursumuza katılanlara ve Araştırmacı Yazar ve Halkbilimci Selim Cihanoğlu’na teşekkür ediyorum. “dedi.

f1.jpg

f2.jpg

f3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler